Műkorcsolya: 25 ezer dollárt kér egy kérdésért a botrányhős

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.12. 19:34
null
Az életét bemutató film megjelenése után érdekes ötlete támadt az exsportolónak (Fotó: AFP)
Tonya Harding még mindig rettentően nehéz eset – az 1994-es téli olimpia előtt honfitárs riválisa, Nancy Kerrigan megtámadásának kitervelése miatt egész életére eltiltott amerikai műkorcsolyázóval elképesztő ötlete után szakított a menedzsere.

Hardingról nemrég életrajzi film jelent meg, amelynek sajtótájékoztató-sorozata előtt az exsportoló kijelentette, csak azokkal az újságírókkal áll szóba, akik aláírnak egy szerződést, amely szerint csak abban az esetben kérdezhetik a múltról, ha fizetnek 25 ezer dollárt (több mint hatmillió forintot).

Ez már Harding menedzserének is sok volt, Michael Rosenberg közölte, sok sikert kíván Hardingnak a további életéhez, de ő már nem kér belőle.

Az 1994-es téli olimpia amerikai válogatóversenye előtt Harding férje és testőre felbérelt egy embert, hogy törje el az amerikai olimpiai csapatból őt jó eséllyel kiszorító Kerrigan lábát. Harding tagadta, hogy tudott az akcióról, de az amerikai szövetség nem hitt neki, és a lillehammeri olimpia – amelyre mindketten elutaztak végül, Kerrigan 2., Harding 8. lett – után egész életére eltiltotta.

A nehéz gyerekkor után felnövő Harding tizenöt évvel ezelőtt az ökölvívással is próbálkozott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik