Rémálom Hotel: kutyák és alvó munkások Szocsi szállodáiban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.05. 11:00
null
Az elhíresült dupla vécé (Fotó: Reuters)
Miközben a sportcsarnokok és az olimpiai falu készen áll a 2014-es téli olimpia kezdetére, a hivatalos megnyitó előtt több szálloda (kilencből három) és az olimpiai park egy része is messze áll a befejezettől. Első ott töltött napjai után több észak-amerikai újságíró is rémálomszerű élményekről számolt be – pedig ők olyan szállodába mentek, amelyek papíron már készen álltak a vendégek fogadására.

A húzós és legkevésbé sem bizalomgerjesztő tapasztalatok között szerepel hotelszobában kóborló kutya, lift nélküli szálloda, és egy olyan, ahol külön megkérték a vendégeket, hogy ne mossanak arcot csapvízzel, mert veszélyes.

Ezzel a vízzel nem szabad arcot mosni
Ezzel a vízzel nem szabad arcot mosni

15 nappal a játékok kezdete előtt egy orosz blogger erős képekkel illusztrálta, mennyire nem áll még készen Szocsi az olimpia kezdetére. A fotókat összevetve a már kiutazott újságírók kezdeti tapasztalataival, jogosan merülhet fel mindenkiben a kérdés: ezt komolyan gondolják a rekordot jelentő 50 milliárd dollárból felépített téli olimpia helyszínén, napokkal a megnyitó előtt?

Egy sportriporter, Greg Wyshynski azon lepődött meg a leginkább, hogy a wc-papírt nem lehet lehúzni a wc-ben. Bár egy amerikainak furcsa lehet, ez még közel sem vészhelyzet, ehhez hasonlót például Görögországban is tapasztalni.

Ne húzd le!
Ne húzd le!

Egy másik sajtómunkás, Stacy St. Clair arról számolt be Twitterén, hogy a szállodájában a csapból sárgás színű víz folyt. A fürdőben pedig a következő üzenet várta: „Ne használja arcmosáshoz a vizet, mert veszélyes lehet.”

Simon Stanleigh nem panaszkodott, hiszen volt vezeték nélküli internet elérés a szállodai szobájában. Ránézésre mondjuk már nem volt olyan biztató.

Harry Reekie, a CNN munkatársa sem volt boldog hotelszobája állapotát illetően.

Bruce Arthur, a National Post Szocsiban tartózkodó újságírója is összegyűjtött néhány rémálomszerű élményt kollégái beszámolóiból.

• Egy német fotós, Jörg Reuter alvó munkásokat talált szállodai szobájában.

• Az egyik szállodából állítólag kifelejtették a liftet. De a tévé, a villanykörte, a meleg víz és helyenként a rendes fűtés is hiánycikknek számít – írja cikkében a The Guardian.

Brian Cazeneuve, a Sports Illustrated újságírója kénytelen volt az ablakon keresztül távozni szobájából, mert az összes kijárat beragadt, és az ajtókat kulccsal sem lehetett kinyitni.

• De ez még közel sem annyira durva, mint az a szálloda, ahol a megérkező újságíró spermium nyomaira bukkant az ágyán, vagy egy másik, aki kérése ellenére sem kapott a zuhanyzójához függönyt.

Mark MacKinnon, a The Globe és a Daily Mail munkatársa arról számolt be, hogy megérkezésekor a hotelben egyszerűen nem volt recepció.

A olimpiai szervezők keddi tájékoztatása szerint a szállodák 97 százaléka kész és élhető állapotban várja a vendégeket. Egy munkás a korábban már idézett Bruce Arthurnak találóan azt mondta: „Összességében elkészültek a szállodák, egyes részletek még hiányoznak. De a lényeg a részletekben rejlik.” És milyen igaza van.

Ezt még nem takarították el a szálló elől (Fotó: Reuters)
Ezt még nem takarították el a szálló elől (Fotó: Reuters)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik