Vancouver 2010: Jágr nem foglalkozik Ovecskin bodicsekével

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.02.23. 13:01
A cseh Jaromír Jágr, a világ egyik leghíresebb jégkorongosa nem kíván foglalkozni azzal, hogy az orosz Alekszandr Ovecskin „letarolta őt” a két válogatott vasárnapi olimpiai mérkőzésén, Vancouverben.

Vjacseszlav Bikov, a világbajnok orosz csapat szövetségi kapitánya viszont a látványos bodicseket, melynek nyomán az oroszok gólt szereztek, a 4–2-es sikerüket hozó mérkőzés egyik lényeges, eredményt befolyásoló momentumának tartja.

Az olimpiai és világbajnok, Stanley-kupa-győztes Jágr elhárította a „karambolra" vonatkozó újságírói kérdéseket, sokkal inkább Ovecskin nagyságára hívta fel a figyelmet: a csatárt a világ pillanatnyilag legjobb hokisának nevezte.

„Minden nagy játékos más. Nem lehet őket összehasonlítani. Más volt Wayne Gretzky, más volt Mario Lemieux. Más Ovecskin is" – jegyezte meg a csehek nemzeti hőse.

Az utóbbi két NHL-es idény legértékesebbjének választott orosz sztár az esettel kapcsolatban annyit mondott:

„Tisztában vagyok vele, hogy nagy és erős ütközés volt, de mit tehettem volna? Ez egy olimpia."

Vjacseszlav Tretyak, a szovjetek kapuslegendája – aki most az orosz szövetség elnöke – úgy véli, Ovecskin abszolút nem orosz stílusban játszik, igazi NHL-es hokis, aki energiája egy részét az ellenfelek leütközésére használja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik