Rotációs kupa, #5: Spurs-Hammers

Vágólapra másolva!
2013.12.18. 16:12
Fura most beharangozót írni - gondolom véleménytől függően még mindenkiben benne van a sokk/apátia/eufória AVB menesztése kapcsán. Jó lenne...

Fura most beharangozót írni - gondolom véleménytől függően még mindenkiben benne van a sokk/apátia/eufória AVB menesztése kapcsán. Jó lenne összehozni egy AVB-értékelő, búcsúztató posztot - ha bárki fel tudja ajánlani a segítségét, akkor azt szívesen fogadjuk. Meg aztán, ha nem nevez ki nagyon gyorsan új managert a Klub, akkor spekulálgató poszt is elkél majd. De persze addig is mehet az eszmecsere a kommentek között - ne tartsátok magatokban az okosságot, hátha mégse születnek meg a tervezett tematikus bejegyzések. Ha már itt tartunk, a jelenlegi lehetőségek így néznek ki: Sherwood maradhat Freunddal és a többi ex-Spurs edzővel tandemben év végéig, Hoddle visszatérhet és kormányozhatja a hajót szezon végéig, hozhatunk ősz hajó tekintélyt parancsoló megjelenésű öreg rókát (pl. Hiddink, urambocsá Heynckes), illetve kockáztathatunk megint egy fiatal, és így szükségszerűen relatíve tapasztalatlanabb figura kinevezésével (Pochettino, Yakin vagy akár di Matteo). Vagy megpróbálhatjuk lerabolni a Swansea-t vagy az Evertont - bár szerintem Laudrup és Martinez is hülye lenne otthagyni a jelenlegi projektjét. Utóbbi ráadásul simán behozhatja a Spurs elé az Evertont idén. No, elég ennyi a spekulálgatásból, lássuk Sherwood első rivaldafényes feladatát.Fura most beharangozót írni - gondolom véleménytől függően még mindenkiben benne van a sokk/apátia/eufória AVB menesztése kapcsán. Jó lenne összehozni egy AVB-értékelő, búcsúztató posztot - ha bárki fel tudja ajánlani a segítségét, akkor azt szívesen fogadjuk. Meg aztán, ha nem nevez ki nagyon gyorsan új managert a Klub, akkor spekulálgató poszt is elkél majd. De persze addig is mehet az eszmecsere a kommentek között - ne tartsátok magatokban az okosságot, hátha mégse születnek meg a tervezett tematikus bejegyzések. Ha már itt tartunk, a jelenlegi lehetőségek így néznek ki: Sherwood maradhat Freunddal és a többi ex-Spurs edzővel tandemben év végéig, Hoddle visszatérhet és kormányozhatja a hajót szezon végéig, hozhatunk ősz hajó tekintélyt parancsoló megjelenésű öreg rókát (pl. Hiddink, urambocsá Heynckes), illetve kockáztathatunk megint egy fiatal, és így szükségszerűen relatíve tapasztalatlanabb figura kinevezésével (Pochettino, Yakin vagy akár di Matteo). Vagy megpróbálhatjuk lerabolni a Swansea-t vagy az Evertont - bár szerintem Laudrup és Martinez is hülye lenne otthagyni a jelenlegi projektjét. Utóbbi ráadásul simán behozhatja a Spurs elé az Evertont idén. No, elég ennyi a spekulálgatásból, lássuk Sherwood első rivaldafényes feladatát.

CSAPATHÍREK

Edzőváltás volt, és jelenleg úgy tűnik, hogy voltak olyan játékosok, akik AVB-kórban szenvedtek, és ez tartotta őket a maródiak listáján. Példának okáért Adebayor. Vlad kisebb sérülése már rendbe jöhet. Rose már kapott egy félidőt múlt héten, tehát őt is viszontláthatjuk akár. Elvileg Kaboul és Vertonghen sérüléséről sem tudhatunk biztosat... remélhetőleg ügyesen gyógyulgatnak majd, mert elég szar dolog lehet mostanában Lloris-nak lenni (eltekintve attól, hogy a hobbija a munkája, emberek milliói istenítik és mindemellett fontmilliomos). Sandro friss sérült, Dawson kisárgította, Palika pedig kipirosította magát.

Friedel

Fredericks/Walker - Kaboul?/Walker - Vlad - Rose

Capoue - Holtby

Lamela - Siggy/Eriksen - Townsend

Soldado.

Vagy:

Friedel

Fredericks/Walker - Kaboul?/Walker - Vlad - Rose

Lamela - Capoue - Holtby/Siggy - Townsend

Defoe/Soldado - Adebayor.

Két ébenfekete aranyvirágszálunk együtt is kezdhet - csak a félreértések elkerülése végett nem akarnám kivenni Robertót a csapatból (amúgy tartogatnám a bajnokságra). Nehogy rá legyen húzva ezután, hogy AVB embere volt, és így mostantól megbélyegzett páriaként kóvályog majd Haringey-ben. Walker játékát sem zárnám azért ki, ő vasból van.

MILESZ?

Izgalommal várom, hogy mi lesz a csapat reakciója a sikeres szabotázs után. Kismillió oka van a társaságnak, hogy mindent megtegyenek egy közönségszórakoztató Kalapácsos-kalapálásért. Ugye legutóbb 3-0-lal aláztak minket a saját otthonunkban, pár fordulóval később pedig olyan pofonokat kaptunk, amelyek még ezt is elhomályosították. Szóval bőven van miért hasítani.

Szerintem a motivációval nem lesz gond. Ha nyerünk, akkor ott vagyunk az elődöntőben, ahol egy kedvező sorsolás esetén akár a Sunderland-et is kaphatjuk. Két meccsen velük mindenképp el kellene bánnunk, és akkor jöhetne a Wembley. De ha netán a Man City-t sodorná utunkba a sors, annak is lenne miért örülni csorba kiköszörülési szempontból.

Azt gondolom, hogy mindenképp vissza fog térni némi lendület és koncentráltság a játékunkba. Abból a szempontból nem optimális az ellenfél, hogy buszt parkolni nagyon tudnak - több 0-0-juk van idén a bajnokságban, mint a teljes Bundesliga-mezőnynek összesen. Ha azonban megvan a vezetés, akkor ki kell nyílniuk, és onnantól a szurkolók lelki világának kozmetikázására is adódhat alkalom.

Valahol szívesebben látnám a 4-4-2-t, mint az eddig idén minden meccsen favorizált 4-2-3-1-et - már csak a változatosság kedvéért is. No meg az is meggyőződésem, hogy Soldado és Adebayor simán tudna együtt kombinálni. A togói mégis az Arse-ban szocializálódott, egyvalamit meg ott is biztosan meg lehet tanulni: passz-passz-passz.

Sherwood meccs előtti nyilatkozata nem volt kifejezetten pozitív, hiszen azt mondta, hogy reméli, hogy a West Ham elsősorban a bajnoki túlélésre koncentrál majd, és így, ha nem is fél-, de maximum háromnegyedvállról veszik majd a meccset. Bár egy 0-5-tel súlyosbított edzőbuktatás után talán nem árt a hiperföldhözragadt hozzáállás. Ennek jegyében a tippem 4-0 ide. Minimum egy Adebayor-gól az alap.

COME ON YOU SPUUUUURRRRRRRRRSSSSSSSSSS!!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik