A katarzis elmaradt, de újra tapintható a pulzusunk! Spurs-United 2-2

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2013.12.02. 23:12
Játszottunk egy jó meccset egy hozzánk hasonlóan top4-be igyekvő csapat ellen. A győzelem nem jött össze, de azért mi álltunk hozzá közelebb....

Játszottunk egy jó meccset egy hozzánk hasonlóan top4-be igyekvő csapat ellen. A győzelem nem jött össze, de azért mi álltunk hozzá közelebb. Helyenként szép volt a játékunk, megint kidolgoztunk pár szép helyzetet tizenhatoson belül - a góljaink viszont már megint a boxon kívülről estek. Soldado előkészítésben jeles, gólörömben kitűnő - de gólt még véletlenül sem szerez. Walker először lő egy ronaldinnyés szabigólt, majd ad egy olyan gólpasszt az ellenfél csatárának, amilyet Dawson, Caulker, Gallas és Kaboul legrosszabb napjaiban is jogosan érzett volna vállalhatatlanul cikinek, végül centik híján megnyereti Townsenddel a meccset. Sandro ellenben zakatol, ráadásul bónuszként a rókázást újabban a színfalak mögött intézi. Dembélé szépen csendben hozott egy meccs embere teljesítményt (a MOTD-ben kikockázták, amikor Rooney-t úgy nyomta el, mint egy félig leégett csikket), Lennon pedig régi önmagára emlékeztetett pár elfutással/befutással. Ahhoz képest nem rossz az összkép, hogy a Brit Birodalom határait feszegető összeesküvés fonódik AVB ellen a gyík emberek (így különírva a brit sportsajtó képviselői) és Alan Sugar hathatós közreműködésével. Valószínű egyébként, hogy AVB heveny konteós ökörségnek hangzó sirámainak van némi alapja - de jobban tenné, ha nem törődne ezzel. Alább GIF-ek és az összefoglaló linkje.Játszottunk egy jó meccset egy hozzánk hasonlóan top4-be igyekvő csapat ellen. A győzelem nem jött össze, de azért mi álltunk hozzá közelebb. Helyenként szép volt a játékunk, megint kidolgoztunk pár szép helyzetet tizenhatoson belül - a góljaink viszont már megint a boxon kívülről estek. Soldado előkészítésben jeles, gólörömben kitűnő - de gólt még véletlenül sem szerez. Walker először lő egy ronaldinnyés szabigólt, majd ad egy olyan gólpasszt az ellenfél csatárának, amilyet Dawson, Caulker, Gallas és Kaboul legrosszabb napjaiban is jogosan érzett volna vállalhatatlanul cikinek, végül centik híján megnyereti Townsenddel a meccset. Sandro ellenben zakatol, ráadásul bónuszként a rókázást újabban a színfalak mögött intézi. Dembélé szépen csendben hozott egy meccs embere teljesítményt (a MOTD-ben kikockázták, amikor Rooney-t úgy nyomta el, mint egy félig leégett csikket), Lennon pedig régi önmagára emlékeztetett pár elfutással/befutással. Ahhoz képest nem rossz az összkép, hogy a Brit Birodalom határait feszegető összeesküvés fonódik AVB ellen a gyík emberek (így különírva a brit sportsajtó képviselői) és Alan Sugar hathatós közreműködésével. Valószínű egyébként, hogy AVB heveny konteós ökörségnek hangzó sirámainak van némi alapja - de jobban tenné, ha nem törődne ezzel. Alább GIF-ek és az összefoglaló linkje.

SANDROLAZO

Természetesen Sandro csodagólja volt a meccs slágere. Eddig három gólt szerzett a PL-ben - ez volt az első hazai. Mellesleg a másik kettő is Londonban esett - az AbrArénában és a Craven Cottage-en. És mindkét korábbi gólját távolabbról szerezte, mint ezt a mostanit. Emlékezhetünk, az első 28-30 méteres gólja bevitte Cech kezét, a második 30 fölötti góljánál pedig Cech mostani helyettesét, Schwarzert kínálta meg egy óriási bombával. Egyébként azon a meccsen szakadt el valami a térdében, amiért a műtét és a hosszú kihagyás szükségessé vált. No, de elég a szócséplésből - jöjjön Sandro tökéletes lövése három kameraállásból.

De Gea elvileg az egyik legjobb "shot-stopper" - itt mégis csak szemmel verte a labdát.

Ebből a szögből talán a legszebb a gól. Soldado gólörömén még most is pusztulok.

Ez a kameraállás pedig pedagógiai célból optimális. Tökéletes technika.

A teljes BBC-összefoglalót, interjúkkal és elemzéssel itt találjátok. Érdemes megnézni, mert kiderül belőle, hogy Soldado igenis hasznosan játszott, és az is, hogy Dembélé mekkorát focizott. A spanyoltól két kiemelkedő megoldást láthattunk: 1. az az akció, aminek a végén kissé kisodort helyzetből mellébikkantotta a labdát, az ő csodás, sarokkal Paulinho elé tálalt passzából indult (a brazil kicsit későn adta, de legalább tökéletes ütemben). 2. nemcsak észrevette Lennon kapu elé való betörését, de pontos labdát is adott Azzának. Persze tudom, hogy egy csatárt elsősorban a góljai minősítenek, de vegyük észre az előkészítésben végzett munkáját is mielőtt szidni kezdjük.

Nem kell túllihegni ezt a meccset. Nyerni kellett volna, tehát inkább lehetünk szomorúak, mint elégedettek. Ellenben a játék és a helyzetek alapján nyerhettünk volna, amit lehet pozitívan is szemlélni. Most jön két nagyon kellemetlen idegenbeli meccs: az edzőváltáson átment Fulham elleni derby, majd a hagyományosan mostoha babértermést adó Sunderlandbe utazunk. Mindezt szerda-szombat ritmusban. Hogy hozunk ki ebből hat pontot? Ötletek?

(Ó, és külön köszönet a kölcsönben lévő Livermore-nak, és a másod(első?)virágzását élő Huddlestone-nak, amiért csodás játékkal és Skrtel balszerencsés segítségével legyőzték az egyik riválisunkat. Jelenleg úgy tűnik, a Pool, az Everton, a United és a Spurs között dől majd el a negyedik hely. A United előnnyel indul. [Rooney, RVP.])

COME ON YOU SPUUUUURRRRRRRSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik