Messi retrómezben tiszteleg a nagy elődnek, akinek megdöntötte a gólrekordját - képek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.19. 13:31
null
Lionel Messi a retrómezben (forrás: 101greatgoals.com)
Lionel Messi újabb mérföldkőhöz érkezett pályafutásában, hiszen megdöntötte Paulino Alcántara barcelonai gólrekordját – legalábbis ami az összes Barca-mezben lejátszott meccsre vonatkozik. Az 1910-es és 20-as évek sztárja 369 gólnál megállt, Messi már 371-nél jár.

Paulino Alcántara a Fülöp-szigeteken született, amikor az még spanyol gyarmat volt, és családjával gyerekkorában költözött Spanyolországba. Érdekesség, hogy mindössze 357 meccs elég volt neki a 369 gólhoz. 1927-ig játszott, ezután orvosi hivatásának élt. Mint az infografikán látható, Alcántara nem játszott a Primera Divisiónban, hiszen az csak 1928-ban indult. Ezért a katalán bajnokságban riogatta az ellenfelek kapusait. Ezért góljai többségét barátságos meccsen szerezte.

 

Az argentin klasszis a nagy előd iránti tisztelete jeléül az 1920-as években hordotthoz hasonló, fűzős mezt vett fel, korhű labdát, és így ünnepelte a rekorddöntést. Szép gesztus volt. Grafikánkon látható, hogy gólátlagban még mindig Alcántara a jobb, de Messi előtt még jó sok meccs van, ki tudja, meddig jut el, mikor lesz a végállomás…

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik