Nem sokon múlt a tragédia: a lelátó korlátján lógott az ultra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.25. 13:03
null
Mindenkinek van ülőhelye? Ha nincs, szívesen dobunk még párat... (Forrás: sports.yahoo.com)
Véres lelátói összecsapást hozott a francia labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) vasárnap délutáni találkozója: a Saint-Étienne szurkolói székdobálással válaszoltak a vendégbuszt kővel dobáló Nice drukkereinek, majd a rendőrökkel is összecsaptak. A vége kilenc sérült és sok-sok letartóztatás lett, egy drukker majdnem lezuhant a karéjról, de a korlát és a társak segítsége megmentette a tragédiától.

 

Már a kezdet kezdetén elfajultak a dolgok: amikor a vendégek szurkolóinak busza órákkal a kezdő sípszó előtt megérkezett a Nizzába, az erőszakból felkészült hazai drukkerek kővel dobálták meg a járműveket. Erre válaszul a témában hasonlóan jártas zöldek kitépték az Allianz Riviera stadion vendégszektorának székeit, és megdobálták a Nice-ultrákat. 1–1

A balhé ezen szakaszán érezte úgy a kivezényelt rendőrség, hogy ideje közbelépni – előkerültek a gumibotok és a paprikaspray is. A L’Équipe információi szerint már a találkozó kezdete előtt elszállítottak 250 Saint-Étienne-drukkert a helyszínről, köztük azt a fazont, aki a korlátnak és társainak köszönhette, hogy nem végződött tragédiával a vasárnap délután.

Biztos, hogy arra?  (Forrás: sports.yahoo.com)
Biztos, hogy arra?  (Forrás: sports.yahoo.com)
Győzött a józan ész, főhősünk meggondolta magát (Forrás: sports.yahoo.com)
Győzött a józan ész, főhősünk meggondolta magát (Forrás: sports.yahoo.com)

Az angol BBC úgy értesült, összesen kilencen sérültek meg az összetűzésekben. A balhé ellenére a meccs 17 órakor, csúszás nélkül elkezdődött és 1–0-s Saint-Étienne-sikerrel végződött.

A találkozót követően a Saint-Étienne hivatalos közleményben határolódott el szurkolói agresszív viselkedésétől, elfogadhatatlannak tartva magatartásukat. A Francia Labdarúgó-szövetség elnöke „Elég volt!” felkiáltással reagált a történtekre, könnyen elképzelhető, hogy hamarosan ismét napirendre kerül a vendégszurkolók kitiltása Franciaország stadionjaiból.

Nem kímélték egymást a rivális drukkerek (Forrás: sports.yahoo.com)
Nem kímélték egymást a rivális drukkerek (Forrás: sports.yahoo.com)
Lehet, hogy ez csípni fog (Forrás: sports.yahoo.com)
Lehet, hogy ez csípni fog (Forrás: sports.yahoo.com)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik