Valencia: teljes átalakulás? 12 játékos távozhat a keretből

Vágólapra másolva!
2020.07.15. 13:57
null
Jelentős változások várhatók a nyáron a Valencia keretében (Fotó: AFP, archív)
Spanyol sajtóértesülés szerint a következő idény előtt gyakorlatilag teljesen átalakulhat a helyi élvonalbeli Valencia labdarúgócsapatának kerete, amelyből akár 12-14 játékos is távozhat a nyáron.


A Cadena COPE rádióadó úgy tudja, Rodrigo, Kévin Gameiro, Eliaquim Mangala, Mouctar Diakhaby és Jasper Cillessen is új csapat után nézhet a nyáron, továbbá Dani Parejo, Geoffrey Kondogbia és Francis Coquelin sem szerepel már a vezetőség tervei között. Rubén Sobrinóra és Thierry Correiára ugyancsak nem tartanak igényt a Turia partján, míg Jaume Costa (Villarreal) és Alessandro Florenzi (AS Roma) visszatérnek a kölcsönből anyaegyesületükhöz.

Maxi Gómez, Cristiano Piccini, Li Kang In, Daniel Wass és Gyenyisz Cserisev maradnak, Hugo Guillamónnal szeretnének szerződést hosszabbítani, a csapatkapitányi teendők pedig José Luis Gayára, Gabriel Paulistára, Carlos Solerre és Jaume Doménechre hárulnának az új szezonban.

Goncalo Guedes és Ferran Torres szintén távozhat, értük jó pénzt remél a Valencia vezetősége – a portugál válogatott támadót 22.5 millió euróra becsüli a Transfermarkt, míg a Borussia Dortmund, az FC Barcelona, valamint a két manchesteri gigász, a United és a City által is figyelt 20 éves spanyol tehetség értéke 45 millió euró körül mozog.

A Valencia két fordulóval a spanyol bajnokság vége előtt a kilencedik helyen áll a tabellán, hátránya négy pont a hetedik helyezett, még Európa-liga-indulást érő helyen álló Real Sociedad mögött – vagyis valós a veszélye annak, hogy a „denevérek” a következő idényben nem szerepelhetnek egyik nemzetközi kupasorozatban sem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik