KRASZNAI BENCE
KRASZNAI BENCE
2022.05.30 14:54 Frissítve: 2022.05.30 15:07

Real Madrid: ötszörös BL-győztes hagyja el a klubot – hivatalos

Az immár ötszörös labdarúgó Bajnokok Ligája-győztes Isco a hivatalos Instagram-oldalán bejelentette, nem hosszabbít a Real Madriddal, így kilenc év után elhagyja a klubot.

Isco kilenc év után távozik a klubból (Fotó: AFP)

 

 

A 30 éves támadó középpályás érzelmes sorokkal búcsúzott szeretett klubjától:

„A Málagában játszottam, és tudtam, hogy mennem kell. Másik csapat mellett köteleződtem el. De ekkor a Real Madrid kopogtatott az ajtómon, márpedig a Real Madridnak pedig nem érdemes és nem is szabad nemet mondani – bár mindig vannak kivételek (utalt viccesen a nagy port kavaró Mbappé-ügyre – a szerk.). Emlékszem, arról beszélgettünk a barátaimmal, hogy a Madrid évek óta nem nyert Bajnokok Ligáját. Én azt éreztem, hogy hamarosan összejön, és jött is, a tizedik. A többi pedig már történelem...  Most azonban, kilenc év után lejárt az időm annál a klubnál, amely minden gyermekkori álmom megvalósítását lehetővé tette.”

Isco azt is leírta, hogy több címet nyert, mint valaha is gondolta: „A legnagyobbakkal játszottam együtt és elképesztő embereket ismertem meg, hihetetlenül jól éreztem magam, és ezt senki nem veheti el tőlem! Mert kétségkívül a szépre fogok emlékezni, és remélem, hogy ti is. Egyébként tegnap azt mondtam az egyik barátomnak, nem értem, hogy miért kerítenek itt ekkora feneket az ünneplésnek, hiszen már a tizenötödik is úton van! – célzott Isco arra, hogy a klub szombaton hódította el tizennegyedik alkalommal a legrangosabb európai trófeát, s szerinte hamarosan jön a következő – A viszontlátásra, és Hala Madrid!”

 

 

A spanyol játékos továbbá köszönetet mondott a szurkolóknak és a Real Madrid összes dolgozójának azért a szeretetért, amelyben megítélése szerint ő sosem szenvedett hiányt. Noha az elmúlt időszakban kevesebb szerephez jutott a csapatban, kilenc év alatt 353 mérkőzésen összesen 53 gólt és 56 gólpasszt szerzett, továbbá 19 trófeát ünnepelt a csapattal, amelyből ötöt a Bajnokon Ligájában nyert.

Arról egyelőre Isco és a Real Madrid sem adott tájékoztatást, hol folytatja a játékos a pályafutását.

Nem ő az egyetlen ötszörös BL-győztes, aki ezen a nyáron távozik a királyi gárdából, a Liverpool elleni döntő után a Real Madridot 15 éve szolgáló és klubcsúcsnak számító 25 trófeát szerző Marcelo is bejelentette, elhagyja a klubot.

2022.11.10 18:06:18

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az öltözőben Piqué volt az egyik első számú tréfamester, aki gyakran gyermeteg poénokkal szórakoztatta vagy bosszantotta a többieket. Ám aki ezek alapján infantilis, nagyra nőtt gyermeknek gondolja, az hatalmasat téved. Az IQ-ja a hírek szerint 140 feletti, a pályán is elsősorban a játékintelligenciájával tűnt ki.

2022.11.10 03:40:58

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A „királyi gárda” legyőzte a Cádizt a világbajnokság előtti utolsó mérkőzésén.

2022.11.08 21:16:35

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Lewandowskit az első félidőben kiállították, de fordított az Osasuna ellen a szünet utánra feljavuló Barca.

2022.11.07 20:48:14

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Kikapott a La Liga fásultan futballozó címvédője a kis csapat otthonában, maradt a tabella élén a Barcelona.

2022.11.05 20:46:39

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Befejezte a karrierjét a katalánok legendás védője, győzelemmel köszönt el a Camp Noutól.