H. Á.
2022.05.21 21:04 Frissítve: 2022.05.25 19:51

PSG: Kylian Mbappé szerződést hosszabbított – hivatalos

Szombat délután még csak francia és olasz sajtóértesülésekre hivatkozva számoltunk be róla, hogy Kylian Mbappé meghosszabbította szerződését a francia élvonalban szereplő PSG-nél, estére viszont a párizsi klub a hivatalos Twitter-csatornáján megosztott videóval jelezte, világbajnok csatára 2025-ig elkötelezte magát a csapat mellett.

 

Mbappé hosszabbítását a Metz elleni meccs előtt jelentették be (Fotó: AFP)

Az elmúlt időszakban Mbappét legkitartóbban a Real Madrid csábította, s édesanyja még pénteken azt nyilatkozta, hogy fia mindkét klubbal megállapodott, és csak rajta múlik, melyik csapat mellett teszi le a voksát. A 23 éves támadó a hírek szerint 300 millió eurós aláírási pénzt és idényenkénti 100 millió eurós fizetést kaphat a PSG-nél, emellett lesz beleszólása az edzőkérdésbe és a játékoskeret kialakításába is.

A PSG BEJELENTÉSE


 

A  francia klub bejelentése előtt néhány perccel a La Liga komor hangvételű közleményben jelezte, hogy ha létrejön Mbappé szerződéshosszabbítása, akkor az Európai Labdarúgó-szövetséghez fordul, mert egy ilyen volumenű üzletet nem lehet a szabályoknak megfelelve tető alá hozni.

„A La Liga szeretné leszögezni, hogy egy ilyen jellegű üzlet súlyos támadást jelent az európai labdarúgás gazdasági stabilitására, a sportág integritására, s nemcsak az  európai kupaküzdelmekre, de a hazai bajnokságokra nézve is. Botrányos, hogy egy olyan klub, mint a PSG, amely az előző idényben 200 millió eurós veszteséget jelentett, s a megelőző években további 700 milliós veszteségről közölt adatokat, annak erre az idényre lehet 650 millió eurót érő játékoskerete, és le tud zárni egy ilyen horderejű üzletet” – jelentette ki a La Liga közleményében, ebben az is szerepel: a szervezet az UEFA-nál, a francia és az európai uniós hatóságoknál is panaszt tesz a Mbappé-üzlet miatt, ha azt végül megkötik a felek.

Percekkel később aztán, a Metz elleni meccs kezdő sípszava előtt tíz perccel a PSG bejelentette a hosszabbítás létrejöttét.

2023.08.08 14:16:42

Francia labdarúgás nemzetisport.hu

Tizennyolc csapat, három+egy BL-résztvevő, két kieső, egy osztályozós csapat.

2023.05.20 14:15:20

Francia labdarúgás nemzetisport.hu

A távozó sportvezető eladósodott egyesületből a világ egyik legértékesebb klubjává emelte az OL-t.

2023.05.05 19:58:50

Francia labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Nasszer al-Kelaifi, a PSG nagyfőnöke, akin keresztül a katari állam pénzelte a klubot – így állta például Messi fizetését is –, elérkezettnek látta az időt, hogy harcba induljon az egókkal szemben. Lehetett volna korábban is, de akkor akár Messivel, akár más szupersztárral szemben több lett volna a veszítenivalója, mint most az öt mérkőzés.

2023.03.23 00:04:42

Francia labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sokéves átlag azt mutatja, hogy nemcsak a pályán nyújtott teljesítménye szokott csapatkapitányságra érdemesíteni egy futballistát, hanem az életkortól nem feltétlenül függetleníthető emberi érettség, a befolyásoló, közösségformáló erő is. Akire ezért-azért felnéz a többség, és akinek »közlekedik annyi vér a rendszerében«, hogy indokolt (vagy annak vélt) esetben egy szupersztárra is rászóljon.

2023.03.11 14:47:44

Francia labdarúgás nemzetisport.hu

A 30 éves Will Still útja a Football Managertől a francia élvonal kispadjáig – edzői papírok nélkül.