H. Á. 2022.05.21 21:04 Frissítve: 2022.05.25 19:51

PSG: Kylian Mbappé szerződést hosszabbított – hivatalos

Szombat délután még csak francia és olasz sajtóértesülésekre hivatkozva számoltunk be róla, hogy Kylian Mbappé meghosszabbította szerződését a francia élvonalban szereplő PSG-nél, estére viszont a párizsi klub a hivatalos Twitter-csatornáján megosztott videóval jelezte, világbajnok csatára 2025-ig elkötelezte magát a csapat mellett.

 

Mbappé hosszabbítását a Metz elleni meccs előtt jelentették be (Fotó: AFP)

Az elmúlt időszakban Mbappét legkitartóbban a Real Madrid csábította, s édesanyja még pénteken azt nyilatkozta, hogy fia mindkét klubbal megállapodott, és csak rajta múlik, melyik csapat mellett teszi le a voksát. A 23 éves támadó a hírek szerint 300 millió eurós aláírási pénzt és idényenkénti 100 millió eurós fizetést kaphat a PSG-nél, emellett lesz beleszólása az edzőkérdésbe és a játékoskeret kialakításába is.

A PSG BEJELENTÉSE


 

A  francia klub bejelentése előtt néhány perccel a La Liga komor hangvételű közleményben jelezte, hogy ha létrejön Mbappé szerződéshosszabbítása, akkor az Európai Labdarúgó-szövetséghez fordul, mert egy ilyen volumenű üzletet nem lehet a szabályoknak megfelelve tető alá hozni.

„A La Liga szeretné leszögezni, hogy egy ilyen jellegű üzlet súlyos támadást jelent az európai labdarúgás gazdasági stabilitására, a sportág integritására, s nemcsak az  európai kupaküzdelmekre, de a hazai bajnokságokra nézve is. Botrányos, hogy egy olyan klub, mint a PSG, amely az előző idényben 200 millió eurós veszteséget jelentett, s a megelőző években további 700 milliós veszteségről közölt adatokat, annak erre az idényre lehet 650 millió eurót érő játékoskerete, és le tud zárni egy ilyen horderejű üzletet” – jelentette ki a La Liga közleményében, ebben az is szerepel: a szervezet az UEFA-nál, a francia és az európai uniós hatóságoknál is panaszt tesz a Mbappé-üzlet miatt, ha azt végül megkötik a felek.

Percekkel később aztán, a Metz elleni meccs kezdő sípszava előtt tíz perccel a PSG bejelentette a hosszabbítás létrejöttét.

2022.07.06 06:52:16

Francia labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT Jorge Mendes megjelent Párizsban, de a csattanó még hátra lehet; Skriniar eladó, de nem megvehető?

2022.06.29 23:01:13

Francia labdarúgás SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Ha a pályán mutatott teljesítményt nézzük, persze kritizálni lehet, de kudarcként elkönyvelni túlzás lenne a párizsi időszakát.

2022.06.24 12:51:49

Francia labdarúgás BODNÁR ZALÁN

A 34 éves csatár pályájáról szóló sorozatunk első részében a franciaországi éveket idézzük fel.

2022.05.22 22:30:06

Francia labdarúgás THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Beleszólhat a vezetőedző, a sportigazgató kinevezésébe is.

2022.02.23 23:42:06

Francia labdarúgás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Jómagam mostanában a Paris Saint-Germaint tekintem a műfaj állatorvosi lovának. Messi változatlanul nagy kedvencem, Neymar ugyan kevésbé, de néhány megmozdulása előtt esetenként hüledezve adózom. Ezzel együtt leginkább – és egyre inkább – Mbappé az, aki miatt fokozott érintettséget érzek a párizsi milliomoscsapat esetében.