Real: mindenben megállapodtak Mbappéval – sajtóhír

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2022.05.16. 21:47
null
Hamarosan a Real Madrid mezével pózolhat Mbappé (Fotó: AFP)
Mindenben megállapodott egymással a Real Madrid és a PSG támadója, Kylian Mbappé – számolt be a hírről a The Athletic David Ornstein, átigazolási hírekben jártas újságíró értesülései alapján.

 

A lap úgy tudja, a 23 éves támadó még nem írta alá a szükséges papírokat, így a PSG még mindent megtesz annak érdekében, hogy megváltoztassa játékosa véleményét a távozásról. Ennek ellenére minden jel arra utal a The Athletic szerint, hogy az idény végeztével Mbappé aláír a Real Madridhoz, így hamarosan pont kerülhet a futballvilágot leginkább lázban tartó klubváltásra.

Az UNFP-díjátadó gáláján Mbappé úgy nyilatkozott: „Hamarosan kiderül. A döntésem majdnem megszületett. Hivatalosan is bejelentem a jövőmmel kapcsolatos döntésemet, mielőtt júniusban csatlakozom a francia válogatotthoz.”

A spanyol óriásklub korábban két ajánlatot is tett a francia klubnak, de egyszer sem sikerült megállapodniuk a feleknek.

A francia futballista 2017-ben először kölcsönben, majd egy évvel később – az átigazolásokban mértékadó transfermarkt.de adatai alapján – 145 millió euró ellenében már végleg került a párizsi csapat kötelékébe, amelynél 216 mérkőzésen 168 gólt és 87 gólpasszt jegyzett. A PSG-vel négyszer nyert francia bajnokságot, valamint a Bajnokok Ligája-döntőben is járt a 2019–2020-as idényben.

Érdekesség, hogy Mbappé kétszer is eredményes volt a PSG Real Madrid elleni BL-nyolcaddöntőjében, amelynek végén a spanyol együttes örülhetett a továbbjutásnak, ráadásul azóta már a döntőre készülhetnek Madridban.

Kylian Mbappé a francia válogatottban 54 alkalommal léphetett pályára, 26 gólt jegyzett, 2018-ban pedig ő is tagja volt a világbajnok csapatnak – ebből a sikerből négy találattal és egy assziszttal vette ki a részét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik