Real Madrid: C. Ronaldo megdöntheti Puskás rekordját

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.30. 17:04
null
Cristiano Ronaldo a küszöbén áll annak, hogy megdöntse Puskás Ferenc rekordját (Fotó: Action Images)
A szerda esti, Sevilla elleni hazai bajnokin Cristiano Ronaldo megdöntheti Puskás Ferenc Real Madrid-os gólcsúcsát. Puskás 1958 és 1966 között 180 spanyol bajnokin 156 gólt szerzett a blancóknál, a portugál támadó 145 meccsen eddig 154 találatnál jár.

 

Tehát ha a Sevilla ellen szerda este triplázik Cristiano Ronaldo, megdöntheti Puskás Ferenc realos bajnoki gólcsúcsát. Az esélyekről: a portugál játékos a két csapat februári, madridi bajnokiján épp háromszor volt eredményes. Az azt megelőző négy bajnokin pedig nyolc gólt szerzett.

Puskásnál egyébként csak Carlos Santillana (186), Alfredo di Stéfano (216) és Raúl (228) szerzett több gólt a spanyol bajnokságban a fővárosi csapat színeiben. Minden sorozatot figyelembe véve egyébként Cristiano Ronaldo 212 tétmeccsen 216 találatnál jár a Real Madridban.

A Bajnokok Ligája csoportkörében három forduló után hét gólnál tartó portugál egyébként egy másik rekordot is megdönthet. Ha a hátralévő három csoportmeccsen még kétszer betalál, azzal a legrangosabb európai kupasorozat csoportkörének legeredményesebb játékosa lehet egy idényen belül. Három játékos szerzett eddig nyolc gólt a BL csoportkörében: Ruud van Nistelrooy, Hernán Crespo és Filippo Inzaghi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik