Real: drónfelvételeken az új Santiago Bernabéu – videó

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2022.08.30. 09:26
null
Zajlanak a felújítási munkálatok a Santiago Bernabéuban (Fotó: Getty Images)
A Real Madrid közösségi oldalain közzétett egy videót, amelyben drónfelvételekkel mutatja be, hogyan zajlanak a Santiago Bernabéu felújítási munkálatai. A mozgatható gyepszőnyeg pontos bemutatása mellett megtudhatjuk, milyen egyéb célokra is lehet majd használni a létesítményt, amely várhatóan a 2023–2024-es idényre készül el. 

 

Több mint két éve, 2020. március 1-je után hagyta el a Santiago Bernabéut a Real Madrid labdarúgócsapata és egészen 2021 szeptemberéig az edzőközpontja északkeleti részén található Alfredo di Stéfano Stadionban játszotta mérkőzéseit. A visszatérés óta is folyamatosan zajlanak a legendás stadion felújítási munkálatai, a klub most egy videón mutatta be, hogy haladnak.

Korábban már közzétettek egy felvételt, amelyben megmutatták, hogy – a Tottenham Hotspur stadionjához hasonlóan – a játéktér mozgatható lesz, annak érdekében, hogy könnyebben lehessen a pályát átalakítani.

Emellett megtudhattuk, hogy a létesítmény alkalmas lesz a labdarúgáson kívül más sportágak – ilyen például a kosárlabda, a tenisz vagy az amerikai futball – mérkőzéseinek rendezésére is, valamint koncerteknek és konferenciáknak is helyet adhat.

Az új videóból kiderül, hogy a gyakorlatban hogyan fog működni a gyepet mozgató rendszer, valamint hogyan lesz képes a stadion egyfajta üvegházként üzemelni, hogy az év minden napján a lehető legminőségibb pázsiton tudjanak a csapatok pályára lépni.

A Real Madrid a 2022–2023-as idényben a halasztás miatt a negyedik fordulóban játszik először hazai pályán, Carlo Ancelotti együttese szeptember 3-án a Real Betist fogadja, ami jelenleg igazi rangadónak számít, mivel mindkét csapat megnyerte az első három mérkőzését.

A Santiago Bernabéu felújítása természetesen folytatódik ebben az évadban is, a klub a tervek szerint a 2023–2024-es idényben adja át a felújított létesítményt, amelyben helyet kapnak éttermek, konferenciatermek, valamint a kibővített múzeum is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik