Raúl Gonzálezről bepattant a labda, győzött a Real Madrid

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.01.05. 21:19
null
Militao (balra) szerezte meg a vezetést a Realnak az első félidőben (Fotó: AFP)
A Real Madrid 2021 után 2022-ben is megszenvedett a harmadosztályú Alcoyano ellen a spanyol Király-kupában a nyolcaddöntőbe jutásért, de ezúttal 1–1 után két szerencsés góllal 3–1-re győzni tudott.

 

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

Alcoyano (III.)–Real Madrid 1–3(0–1)
Alcoy, 5000
néző. Vezette: A. C. Vega
Alcoyano:
José Juan – Lillo, Blanco (R. González, 60.), Primi, Cabonell (Revert, 80.) – Antón, Fran Miranda (I. Garrcía, 60.), Juanan, Andy Escudero (Juli, 60.) – Dani Vega (J. García, 80.), El Gezuani. Vezetőedző: Vicente Parra
Real Madrid: Lunyin – Nacho, Militao, Alaba (Vallejo, 86.), Marcelo – Valverde, Casemiro, Camavinga (Isco, 78.) – Rodrygo (Ceballos, 86.), Mariano Díaz (Asensio, 48.), E. Hazard (Kroos, 78.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Gólszerző:
Dani Vega (66.), ill. Militao (39.), Asensio (76.), José Juan (79. – öngól)

ÖSSZEFOGLALÓ

Amikor Carlo Ancelotti kijelölte a Real Madrid kezdőcsapatát az Alcoyano elleni kupameccsre, aligha foglalkozott azzal, hogy a 11 kiválasztottjából hét tavaly is pályán volt, amikor a harmadosztályú csapat óriási meglepetésre, hosszabbítás után 2–1-gyel kiverte a 32 között az akkor még Zinédine Zidane irányította fővárosiakat. Persze Karim Benzema kisebb sérülése, továbbá Ferlan Mendy, Daniel Carvajal, Luka Modric, Vinícius Júnior, Gareth Bale és Luka Jovics kényszerű hiányzása sem könnyítette meg az olasz tréner dolgát.

Ezzel együtt meglepetésként hatott, hogy az első fél órában csak az Alcoyano alakított ki említést érdemlő helyzeteket (a Real 30 perc alatt kaput eltaláló lövést sem jegyzett), Andrij Lunyin nagyon bizonytalannak tűnt a Real kapujában, elöl pedig meglehetősen ötlettelenül futballoztak Eden Hazard-ék. Voltak olyan szakaszai az első játékrésznek, amikor, bár többet birtokolta a labdát Real, a saját térfelét is alig tudta átlépni.

Ettől függetlenül Rodrygo szöglete után Éder Militao fejesével a szünet előtt megszerezte a Real a vezetést, úgy is, hogy kevesebbszer találta el a kaput egy félidő alatt, mint a hazai csapat (3–2-re vezettek a hazaiak a kaput eltaláló lövésekben 45 perc után). Az a Militao szerezte meg a vezetést, aki tavaly is az első félidő hajrájában juttatta előnyhöz a Realt.

Akkor azonban a második félidőben egyenlített, majd a hosszabbításban győzött is az Alcoyano. A harmadosztályban, a csoportjában 10. helyen álló csapat a második félidőben most is egyenlíteni tudott, méghozzá Dani Vega parádés, felső sarkos lövésével.

Ezután azonban nem folytatódott a tavalyi forgatókönyv. Előbb Raúl Gonzálezről, a korábbi Real-legenda névrokonáról pattant a kapuba Marco Asensio lövése, majd pedig José Juan kapuson irányt változtatva jutott a gólvonal mögé a labda a madridiak harmadik góljánál. A Real tehát idén sem játszott jól az Alcoyano ellen, de vissza tudott vágni a tavalyi vereségért, és bejutott a nyolcaddöntőbe. 1–3

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
TOVÁBBI EREDMÉNYEK

Linares (III.)–Barcelona 1–2 (Hugo Díaz 19., ill. O. Dembélé 63., Jutgla 69.)
Ponferradina (II.)–Espanyol 1–1 (Yuri 88. – 11-esből, ill. Pedrosa 4.) – 11-esekkel 1–3
Cartagena (II.)–Valencia 1–2 (Ortuno 75., ill. Soler 5., Cserisev 90+2.)
Eibar (II.)–Mallorca 1–2 (Blanco 45., ill. J- Gayá 69., Ángel Rodríguez 82.)
Leganés (II.)–Real Sociedad 2–3 (J. Munoz 60., 70., ill. Isak 8., Oyarzabal 43., 74. – a másodikat 11-esből)

Baleares (III.)–Celta Vigo 2–1
(J. M. Martinez 17., 76., ill. Mendez 67.)
Mirandés (II.)–Rayo Vallecano 0–1 (Andrés Martín 67.)
Valladolid (II.)–Betis 0–3 (W. Carvalho 24., Fekir 27., Iglesias 50.)

 

PERCRŐL PERCRE

VÉGE A MECCSNEK, NYERT ÉS TOVÁBBJUTOTT A REAL!

86. perc. Alaba helyett Vallejo, Rodrygo helyett Ceballos állt be.

80. perc. Dani Vega helyett J. García állt be, Carbonellt Revert váltotta.

80. perc. Rodrygo sárga lapot kapott.

79. perc. GÓÓÓL Carbonell mentés helyett a saját csapattársát találta el a tizenhatos vonalánál, így pattant a labda a most beállt Isco elé, akinek a kapura passzolt labdája, az őt a kapuból kifutva elütő José Juanról pattant a gólvonal mögé. 1–3

78. perc. Hazard helyett Kroos állt be, Camavinga helyett Isco.

76. perc. ÚJRA VEZET A REAL! Hazard passzából 17 méterről Asensio lőtt, a labda Raúl Gonzálezről pattant a hazaiak kapujába. 1–2

71. perc. Jobb oldali szöglet után Camavinga fejelt, a kapus elsőre kiejtette a labdát, de másodjára megfogta.

70. perc. Ferriz kapott lapot.

66. perc. EGYENLÍTENEK A HAZAIAK, MICSODA GÓL! El Gezuani készítette le a labdát a jobb oldalon megiramodó Dani Vegának, aki egy labdaátlépéssel Casemirót és Militao mellett, úgy nyolc méterről, éles szögből kilőtte a kapu hosszú felső sarkát!

60. perc. Három hazai csere: Blanco helyett R. González, Escudero helyett Juli, Miranda helyett I. García állt be.

59. perc. AZ ELSŐ HAZAI HELYZET EBBEN A FÉLIDŐBEN. Nacho és Camavinga mögött a bal oldalon Andy Escudero tudott kilépni, de az éles szögből leadott lövésnél Lunyin résen volt.éles szögből

58. perc. Camavinga egy cselsorozat végén elveszítette a labdát és mivel odarúgott az egyik védőnek, sárga lapot kapott.

55. perc. Egy magas labdáért felugorva Juanan kézzel arcon találta Casemirót egy sárga lapért cserébe.

51. perc. ALABA! Jó 25 méterről ballal lőtt a kapu mellé.

50. perc. A Real mai legjobbja, Militao két védőt is becsapott a jobb oldalon, az egyiküknek egy kötényt is kiosztott, végül Carbonell buktatta sárga lapot érrően.

48. perc. Jön is a csere. Díazt Asensio váltja.

47. perc. SÉRÜLÉS. Mariano Díaz ment el a jobb szélen, de nem jutott el lövésig, mert a lövés előtt meghúzódott, le is kell cserélni.

ELKEZDŐDÖTT A 2. FÉLIDŐ!

VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK! Nem játszik jól, de vezet a Real...

43. perc. Jobb oldali beadásból El Gezuani próbált kapura fordulni, de mire lőtt, már a tizenhatoson kíülre szorult és nem is találta el a kaput.

42. perc. Camavinga vezette sokáig a labdát, 15 méterről lőtt, de beleléptek a védők a labdába. Szöglet következhetett, ami után Nacho próbált ollózni, de nem találta el jól a labdát.

A Real vezető gólját tavaly is Militao szerezte, és akkor is az első félidő végén. Akkor a második félidőben fordítottak a haziak...

39. perc. VEZET A REL! Rodrygo bal oldali szögletére Militao érkezett és a kapust megelőzve, négy méterről a kapuba fejelt. 1–0

37. perc. Rodrygo közel 30 méterről lőtt a kapu mellé jobb híján...

35. perc. VESZÉLYES LÖVÉS! Carlos Blanco távoli lövése megpattan Lunyin előtt, de az ukrán kapus így is szögletre tudta ütni a labdát. A szögletből nem alakult ki helyzet.

A Real hjiába birtokolja 70–30 százalékban a labdát, egyelőre nem tud helyzeteket kialakítani, de olykor még a saját térfelén is nehezen jut át, olyan jól működik a hazaiak letámadása.

26. perc. HAZAI SZABADRÚGÁS. Escudero jobb oldali szabadrúgásból ívelt a kapu elé, a kivetődő Lunyin elütötte a labdát.

17. perc. Hazard a bal oldalon visszagurít Marcelónak, aki a tizenhatos vonaláról lőtt, de blokkolták a kísérletét.

15. perc. ÚJABB HAZAI TÁMADÁS! Escudero egy bal oldali szóló végén nyolc méterről az oldalhálóba lőtt.

14. perc. Escudero bal oldali beadásából El Gezuani fejelt, de nem találta el a kaput.

9. perc. Vega nyolc méterre a kaputól elesik Militao becsúszása után, de a másik Vega, a játékvezető nem látott szabálytalanságot, hazai szöglettel folytatódhatott a meccs, amiből nem alakult ki veszély.

4. perc. HAZAI HELYZETEK! Dani Vega két Real játékos között tudott kapura fordulni és a tizenhatos vonaláról lőtt is, de Lunyin szögletre mentett. A szöglet után egy lecsorgó labdába előbb Camavinga tette bele a fejét, majd Lunyin bizonytalankodott, de végül a Realé lett a labda.

3. perc. Mariano Díaz léphetett volna ki nagy helyzetben, de lesről indult.

ELKEZDŐDÖTT A MECCS. A világoskékben játszó Real kezdett, kék-fehérben a hazaiak.

ELŐZMÉNYEK

A listavezető Real Madrid a Getafe elleni, 1–0-s idegenbeli vereséggel kezdte az évet vasárnap a La Ligában. Carlo Ancelotti vezetőedző csapata most a Király-kupában javíthat a harmadosztályú Alcoyano otthonában, a tét a nyolcaddöntőbe jutás. A továbbjutás egy meccsen dől el, a következő fordulót január 15-én rendezik meg.

2021-ben, ugyancsak a nyolcaddöntőbe jutásért rendezett meccsen az Alcoyano hatalmas meglepetésre, hosszabbításban 2–1-re legyőzte a Real Madridot, amely Éder Militao révén egy félidő után 1–0-ra még vezetett. Az Alcoyano José Solbes és Juanan egy-egy góljával fordított. Militao most is kezd a Realban, az Alcoyano tavalyi gólszerzői közül pedig Juanan tagja a csapatnak ezúttal is.

A Real Madrid most kapcsolódik be a Spanyol Király-kupa 2021–2022-es kiírásába, míg az Alcoyano már túljutott két fordulón, az előző körben az élvonalbeli Levantét búcsúztatta 3–3-as döntetlent követően 11-esekkel.

A kék-fehérben játszó Alcoyano tavaly legyőzte a Realt (Fotó: Getty Images, archív))

 

A 2021-ES MÉRKŐZÉS
Alcoyano (III.)–Real Madrid 2–1(0–1, 1–1, 1–1) – h. u.

Alcoy,El Collao Stadion,zárt kapuk mögött.Vezette:José María Sánchez Martínez
ALCOYANO:José Juan – Jordán (Juli, 60.), Primi, Raúl González Valls, Ángel López, Carbonell (Solbes, 60.) – A. Rubio (Ramón López, 72.), Jony (Diakité, 78.), Juanan – Jona (Moltó, 60.), El Gezuani (Antón, 106.).Vezetőedző:Vicente Parras
REAL MADRID:Lunyin – Odriozola (E. Hazard, 98.), Éder Militao, Chust, Marcelo – Valverde, Casemiro, Isco (Kroos, 98.) – L. Vázquez, Mariano (Benzema, 67.), Vinícius Júnior (Asensio, 91.).Vezetőedző:Zinédine Zidane
Gólszerző:Solbes (80.), Juanan (115.), ill. Éder Militao (45.)
Kiállítva:Ramón López (109.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik