Óriási szenzáció, harmadosztályú csapat verte ki a kupából a Real Madridot!

RUSZNÁK GYÖRGYRUSZNÁK GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2021.01.20. 20:46
null
Juanan Casanova (jobbra) éppen kiejti a Real Madridot a kupából (Fotó: Getty Images)
A spanyol Király-kupában a legjobb 16 közé jutásért a Real Madrid a harmadosztályú Alcoyano otthonába látogatott, és bár megszerezte a vezetést az első félidő utolsó percében, a hazaiak feltámadtak, kiharcolták a hosszabbítást, amelyben tíz emberrel a győztes gólt is megszerezték (2–1), és továbbjutottak.
SPANYOL KIRÁLY-KUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

Alcoyano (III.)–Real Madrid 2–1(0–1, 1–1, 1–1) – h. u.
Alcoy,El Collao Stadion,zárt kapuk mögött.Vezette:José María Sánchez Martínez
ALCOYANO:José Juan – Jordán (Juli, 60.), Primi, Raúl González Valls, Ángel López, Carbonell (Solbes, 60.) – A. Rubio (Ramón López, 72.), Jony (Diakité, 78.), Juanan – Jona (Moltó, 60.), El Gezuani (Antón, 106.).Vezetőedző:Vicente Parras
REAL MADRID:Lunyin – Odriozola (E. Hazard, 98.), Éder Militao, Chust, Marcelo – Valverde, Casemiro, Isco (Kroos, 98.) – L. Vázquez, Mariano (Benzema, 67.), Vinícius Júnior (Asensio, 91.).Vezetőedző:Zinédine Zidane
Gólszerző:Solbes (80.), Juanan (115.), ill. Éder Militao (45.)
Kiállítva:Ramón López (109.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Mire lehet számítani akkor, amikor a nagy Real Madrid harmadosztályú ellenfél otthonába látogat a spanyol Király-kupában? Nyilván sok gólra és akár gólgálára. A harmadosztályú Alcoyano játékosai már a meccs előtt úgy vélekedtek, hogy megfogták az isten lábát, hogy éppen a Real ellen léphettek pályára. Ennek ellenére természetesen a győzelmet is lehetségesnek tartották...

Az első félidőben a hazaiak foggal-körömmel védekeztek, látszott, hogy nincsenek megilletődve, a Real Madrid körülményesen szövögette a támadásait, igen ritkán veszélyeztetett. Sírt a labda, minden volt ez a félidő, csak nem élvezetes, a nézése inkább büntetésnek tűnt.

Ennek ellenére a félidő utolsó percében csak sikerült megszereznie a vezetést a Realnak, méghozzá úgy, hogy Marcelo csodás beadása után Éder Militao fejelt a hazai kapuba. 0–1

A második félidő már valamivel izgalmasabb lett, mivel kicsit jobban csipkedték magukat a csapatok. Igaz, az látszott, hogy a madridiak részükről már szívesen befejezték volna ezzel az egygólos előnnyel a meccset. És erre fizettek rá, mert alig tíz perccel a rendes játékidő vége előtt a lelkes Alcoyano egyenlített. Nagy védelmi hiba volt, mert egy szöglet után a hosszú oldalon szabadon maradóSolbes talált a kapuba. 1–1

Ezután támadni kezdett a Real, nem fűlött a foga a hosszabbításhoz, de a vendégek vagy rosszul céloztak, vagy a hazaiak amúgy is ihletett formában védő, 41 éves kapusa, José Juan mentett.

Jött a hosszabbítás, amelyben már jött Hazard és Kroos is, de ők sem tudtak segíteni. A Real igazi rémálma a hosszabbítás második félidejében érkezett el, mert hiába fogyatkoztak tíz emberre a hazaiak, és hiába támadott egyfolytában a fővárosi csapat, gyors kontra után a 115. percben Juananvezetéshez juttatta az Alcoyanót. 2–1

A hátralévő időben már nem tudott újítani Zinédine Zidane csapata, amely nagy meglepetésre kiesett a kupából, ezzel tovább mélyült a válsága. Az Alcoyano viszont örülhet, mert majdnem 70 év után újra legyőzte a Realt, és a játékosok lelkesedése továbbjutást ért.

PERCRŐL PERCRE

HOSSZABBÍTÁS, MÁSODIK FÉLIDŐ

123. perc: Vége, hatalmas meglepetésre az Alcoyano kiverte a Realt. 2–1
122. perc:
Óriási lehetőség a Real előtt, Valverde lőtt emberbe, majd Marcelo lőtt fölé.
120. perc: Szenved a Real, lejárt a rendes játékidő. Két perc a hosszabbítás.
115. perc: GÓÓÓÓÓL! VEZET 10 EMBERREL AZ ALCOYANO! Nagyon nyomott a Real Madrid, de kiszabadult a szorításból az Alcoyano, Antón cselezgetett a tizenhatos előterében, Diakitéhoz játszott, aki balról adott be, érkezett Juanan, és 4 méterről, a kimozduló kapust megelőzve a kapuba lőtt. 2–1
112. perc: Marcelo
lövése kijött José Juanról, a kipattanót Valverde lőtte fölé.
109. perc: Ramón López kapott sárgát, és mivel volt már neki ilyen, mehetett zuhanyozni.
107. perc: Lucas Vázquez nem túl erős lövését védte José Juan.

106. perc:Elkezdődött a hosszabbítás második félideje.

HOSSZABBÍTÁS, ELSŐ FÉLIDŐ

105. perc: Vége a hosszabbítás első félidejének, az állás nem változott. 1–1
103. perc: Asensio
ravasz, lapos lövését védte bravúrral José Juan.
103. perc: Ramón López
kapott sárgát visszahúzásért.
102. perc: Asensio esett el a tizenhatoson belül két védő között, de nem volt semmi. Egy próbát azért megért...
101. perc: Szöglettel jöhetett az Alcoyano a jobb oldalról. Raúl González Valls fejelhetett, a középre tartó, nem túl erős fejes Lunyin zsákmánya lett.
98. perc: Jön a két nagyágyú, Hazard és Kroos a Realban. Odriozola és Isco távozott.
97. perc: A meccsen nem lehetnek nézők, de a pálya szomszédságában álló házakból néhányan a balkonokról figyelik az eseményeket, és behangzik a szurkolásuk.

91. perc: Elkezdődött a hosszabbítás első félideje.

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+5. perc: Vége a rendes játékidőnek, jöhet a hosszabbítás! 1–1
90+5. perc: Isco
adta be a szabadrúgást, Casemiróról fölément a labda.
90+4. perc: Primi kapott sárga lapot Vinícius buktatásáért a tizenhatos közelében.
90+1. perc: Összefejelt Chust és El Gezuani, ápolni kellett mindkettőt.
88. perc: Óriási tumultus támadt a hazai tizenhatoson belül a szabadrúgás után, de valahogy csak felszabadítottak az alcoyiak.
87. perc: Casemiro esett el 18 méterre a hazai kaputól. Szabadrúgás jó helyzetből.
86. perc: Nagy Real-helyzet! Marcelo adott középre, Lucas Vázquez fejelt 10 méterről a bal alsó felé, José Juan azonban nagy bravúrral kipiszkálta a labdát.
84. perc: És támadásban maradt az Alcoyano, mintha megérezték volna a győzelem lehetőségét...
80. perc: GÓÓÓÓL! EGYENLÍTETT AZ ALCOYANO! Bal oldali szöglet után Juli megcsúsztatta a labdát a rövid saroknál, egyedül maradt a hosszú oldalon Solbes, és 2 méterről a kapuba lőtt. 1–1
80. perc:
Bal oldali hazai szöglet után Lunyinnak kellett kiütnie a léc alá tartó labdát.
79. perc: Odriozola kapott sárgát visszahúzásért.
78. perc: Egy kontrával megindult előre a Real Madrid, Vinícius Júnior tört a kapu felé, messze kifutva jött José Juan, és elrúgta előle a labdát. Nagy mentés volt!
71. perc: Marcelo próbált ollózva beadni, majdnem sikerült is neki.
67. perc: Azért Marianót gyorsan lecserélték, Benzema jött a helyére.
66. perc: Primi feküdt el fájdalmas arccal, miután Marianóval ütközött. A hazaiak sárgát szerettek volna, de nem kapott a realos.
65. perc: Casemiro adott forintos labdát Lucas Vázqueznek, aki nem lőtt rögtön, inkább cselezett a tizenhatoson belül, de rosszul, így felszabadítottak a hazaiak.
62. perc: Elég nagy büntetés lehet annak, aki ezt a meccset választotta esti szórakozásnak...
60. perc: Hármat is cserélt az Alcoyano.
58. perc: Mariano kapott sárgát túlzott keménykedésért.
54. perc: Lucas Vázquez suhintotta meg jó 23 méterről, a kapu jobb oldalába tartó labdát a 41 éves kapus, José Juan kiütötte.
51. perc: Marianolőtte el 19 méterről, de a labdát eldőlve védte José Juan.
50. perc:
Beszorult az Alcoyano, Isco térült-fordult a hazai tizenhatos előterében, de sehogy sem tudott lövőhelyzetbe kerülni, ezért inkább passzolt... ellenfélhez.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45. perc: Vége az első félidőnek, vezet a Real. 0–1

45. perc: GÓÓÓÓÓL! VEZET A REAL MADRID! Nem tudott felszabadítani a hazai csapat, Marcelo adott a tizenhatoson belülre, Éder Militao pedig 7 méterről, középről fejelt a kapu bal oldalába. 0–1
44. perc: Vinícius
lőhetett 11 méterről, de a bevetődő Juanan mentett.
42. perc: Helyzetekről beszámolni nem lehet, egyelőre karcsú a Real támadójátéka.
39. perc: Nagyon kellemetlen ellenfél az Alcoyano, a régi spanyol „iskolát” követve csípnek, rúgnak, piócaként tapadnak a nagynevű ellenfél játékosaira.
35. perc: Lucas Vázquez remekül hozta magát helyzetbe a tizenhatoson belül egy pörgetéssel, aztán a lövését Primi blokkolta.
34. perc: Újabb sárga, ezt azért kapta Juanan, mert buktatta Iscót.
33. perc: Hoppá! Majdnem vezetést szerzett az Alcoyano. El Gezuani fejelt volna a léc alá, Lunyin azonban fölétolta a labdát. Más kérdés, hogy a marokkói fiú lesről fejelt...
32. perc: Lucas Vázquez gyorsított fel, Jordán buktatta, sárga.
28. perc: Azt nem lehet mondani, hogy izgalmas volna a meccs, a harmadosztályú hazaiak ügyesen és lelkesen tördelték eddig a játékot. A Real egyelőre nem tudott felpörögni.
23. perc: Lassacskán ébredeznek a hazaiak, már olykor eljutottak a Real tizenhatosa környékére is.
19. perc: Marcelo pörgette fel magának, vagy elpattant tőle, nézőpont kérdése, de mindenesetre elszedték tőle a labdát, a hazai tizenhatos előterében, ami nem nagyon tetszett neki.
14. perc: Nagy lövés, nagy védés! Valverde suhintotta rá majdnem 30 méterről, a csavarást José Juan szögletre mentette.
12. perc: Marcelo beadása kapura ment, José Juannak öklöznie kellett.
11. perc: A találkozón természetesen nincs VAR.
10. perc: Marcelo
esett nagyot az Alcoyano tizenhatosán belül, de a bíró közönséges ütközésnek ítélte meg a jelenetet. Nem is volt tizenegyes.
5. perc: Az első öt perc meddő, eseménytelen mezőnyjátékkal telt, lassan bemelegednek a fiúk...
1. perc: Elkezdődött a márkőzés, a hazaiak kék-fehér csíkos mezben, kék nadrágban, a madridiak tiszta fehérben játszanak.

 

Szeretettel köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdődik Alcoyban az Alcoyano–Real Madrid mérkőzés a spanyol Király-kupáért. A találkozó győztese a legjobb 16 közé jut. Tartsanak velünk!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik