La Liga: Messi az utolsó forduló előtt szabadságra mehetett

Vágólapra másolva!
2021.05.21. 14:16
null
Messi kihagyja az utolsó bajnokit (Fotó: AFP)
Lionel Messi nem lép pályára a spanyol labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában, Ronald Koeman vezetőedző engedélyével már a pénteki edzés alól is felmentést kapott.

Az FC Barcelona sztárja, akinek június 30-án lejár a szerződése, a klub közleménye szerint a korai szabadságolással „fújhat egyet” a június 13-án kezdődő Copa América előtt.

A 33 éves argentin támadó esetleges szerződéshosszabbítását illetően még nem jelentettek be semmit, így az is elképzelhető, hogy már lejátszotta az utolsó mérkőzését a katalán együttesben.

A világbajnoki ezüstérmes, hatszoros aranylabdás labdarúgó tavaly kérte, hogy engedjék el, hírbe hozták a Manchester Cityvel és a Paris Saint-Germainnel, végül mégis maradt, maradnia kellett. A Barcelona végig azon az állásponton volt, hogy Messi csak lelépési díjért távozhat, mert későn jelezte távozási szándékát; sajtóértesülések szerint a kivásárlási ár 700 millió euró volt.

Amennyiben most nem ír alá új megállapodást a Barcelonánál, a Celta Vigótól múlt hétvégén elszenvedett 2–1-es vereség alkalmával lépett pályára utoljára a Barcában.

Messi 30 gólt szerzett eddig a mostani bajnoki idényben, csapata azonban már legjobb esetben is csak a harmadik helyen végezhet.

A támadó 2000-ben, 13 évesen lett a Barcelona játékosa, a felnőttek között a 2003–2004-es idényben mutatkozott be, azóta pedig 778 meccsen lépett pályára, és a klub történetének legeredményesebb futballistája lett.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik