La Liga: David Moyes a Sociedad új vezetőedzője - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.11. 01:04
null
David Moyes a Real Sociedadnál áll ismét munkába (Fotó: Reuters)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Real Sociedad hétfő késő este hivatalos közleményben jelentette be, hogy David Moyes lett a csapat új vezetőedzője. A korábban az Evertonnál és a Manchester Unitednél is dolgozó szakember 2016 nyaráig kötelezte el magát a baszk együtteshez.

 

Bár spanyol sajtóhírekre hivatkozva korábban arról számoltunk be, hogy Pepe Mel veszi át a szezont várakozáson alul kezdő baszk együttes irányítását, végül mégis David Moyesra esett a Real Sociedad vezetőinek választása. Az 51 éves szakember kedden áll munkába új csapatánál, a sajtó képviselőinek pedig – az előzetes tervekkel ellentétben – egy nappal később, szerdán mutatják be.

A gyenge eredmények miatt menesztett Jagoba Arrasatét váltó Moyes a baszk egyesület történetének harmadik brit vezetőedzője John Toshack és Chris Coleman után.

A skót szakvezető a Preston North Endnél kezdte menedzseri pályafutását, majd 2002 és 2013 között az Evertont irányította. Sir Alex Ferguson távozása után tavaly nyáron kinevezték a Manchester United élére, ám nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így még a legutóbbi szezon vége előtt megköszönték a munkáját – azóta nem volt csapata.

A Real Sociedad tizenegy fordulót követően a 15. helyet foglalja el a spanyol bajnokságban, de csak jobb gólkülönbségének köszönhetően nem áll kieső helyen. A San Sebastián-i alakulat szezonbeli két győzelmét a két madridi gigász, a Real és az Atlético ellen aratta.

Moyes a 2015–2016-os szezon végéig szóló szerződést kötött a Real Sociedaddal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik