La Liga: botrányba keveredett Luis Rubiales, a szövetség elnöke

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2022.10.11. 15:21
null
A klubok bocsánatkérést követelnek Rubialestől (Fotó: AFP)
Az El Confidencial hónapok óta közöl le megbotránkoztató eseteket a Spanyol Labdarúgó-szövetség elnökéről, Luis Rubialesről. A Villarreal, a Valencia és a Sevilla is a helyzet tisztázását és az elnök bocsánatkérését kéri közös közleményükben.

 

Az El Confidencial hozzáférést nyert Luis Rubiales, a spanyol szövetség elnökének az édesapjával folytatott WhatsApp-beszélgetéséhez, amelyet 2020. január 18-án a Real Madrid–Sevilla mérkőzés alatt folytattak.

Ebben Rubiales világossá teszi ellenszenvét három klub, a Villarreal, a Sevilla és a Valencia iránt. A klubok ezért bocsánatkérést követelnek, és aggodalmukat fejezték ki az esetleges következmények miatt, amelyeket az érintettek esetlegesen elszenvedhettek a múltban. Kifejezték annak fontosságát, hogy minden egyes klub egyenlő bánásmódban részesüljön.

 


 

Rubiales üzenetére, miszerint a Sevilla a második legkevésbé kedvelt klubja, apja úgy válaszolt, hogy ő a Valenciát és a Sevillát kedveli a legkevésbé, mire fia úgy válaszolt, „Ha-ha-ha. Az enyémek ebben a sorrendben: Villarreal, Sevilla, Valencia.”

Rubiales apja ezt követően egy sevillairól azt írta, hogy „Ez is egy s....fej. Azzal a sevillai, ők a világ legjobbjai arroganciával. Bohóc.” Rubiales ezt követően kifejezte elégedettségét a VAR munkájával.

A klubok közös közleménye szerint „a beszélgetések, amelyekben oly megvetéssel, ellenszenvvel és arroganciával beszél a klubokról, elfogadhatatlanok egy olyan személytől, aki ilyen felelősségteljes pozíciót tölt be, és akinek egyenlő mértékben kell képviselnie minden spanyol klub érdekeit.”

„Kifejezzük aggodalmunkat a lehetséges következményekkel kapcsolatosan, amelyek érinthették ezeket a klubokat a viselkedése alapján, ugyanis magatartása nem összeegyeztethető a versenyzéssel. Sevilla FC, Valencia CF, Villarreal CF arra buzdítja Luis Rubialest, hogy cselekedjen helyesen, és kérjen bocsánatot a három klubtól és azok szurkolóitól.”

Az említett Real Madrid–Sevilla mérkőzést 2–1-re nyerte a madridi csapat, miután Luuk de Jong gólját vitatott körülmények között vették el a Sevillától.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik