La Liga: a korábbi játékvezető szerint Florentino Pérez bezárta őt egy szobába

Vágólapra másolva!
2023.03.14. 09:47
null
Florentino Pérez bezárt egy játékvezetőt egy szobába, hogy nyomást gyakoroljon (Fotó: Getty Images)
Ahogy arról korábban beszámoltunk, vádat emeltek a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő FC Barcelona ellen, mert  José Maria Enríquez Negreirától, a bírói testület alelnökétől éveken át vettek „szakmai tanácsokat”. A Real Madrid bejelentette, hogy tanúként csatlakozik a Barca elleni perhez, azonban Eduardo Iturralde González, korábbi játékvezető szerint a madridiak sem teljesen ártatlanok.

Eduardo Iturralde González 1995 és 2012 között bíráskodott a La Ligában, jelenleg a Cadena SER elemzőjeként dolgozik, ahol a játékvezetők döntéshozatalát elemzi. A korábbi játékvezető az utóbbi időben hangosan kiállt a bírói ártatlanság védelme mellett. Iturralde szerint nemcsak az FC Barcelona, hanem a Real Madrid is törekedett a saját oldalára állítani a bírókat.

A Real Madrid hivatalos TV-csatornája, az RMTV közzétett egy videót, melyben összegyűjtötték azokat a hibákat, amelyeket Iturralde követett el a madridiak meccsein, a volt játékvezető most visszavágott.


„Bizonyos emberek megpróbálnak nyomást gyakorolni. Amikor a Deportivo elleni hat-egyes meccs végén elhagytuk a pályát az asszisztensekkel, egy ember betolt egy szobába, és azt mondta nekem: csak azt kérem, hogy ugyanúgy fújj a Realnak, mint a Barcelonának” – mondta Iturralde, aki jelezte is a Játékvezetői Bizottságnak az esetet, de nem történt semmi.

„Korábban soha nem történt velem ilyen, egyetlen elnök sem akart külön szobába ültetni, csak Florentino Pérez. Nem fogok rejtőzködni, a CTA-jelentést is én tettem közzé” – idézi Iturraldé a Football Espana.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik