Csillagos ötös, lesimázta harmadosztályú ellenfelét a Barcelona

RÓTH ZOLTÁNRÓTH ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2023.01.19. 19:50
null
Könnyed továbbjutásnak örülhettek a Barcelona játékosai (Fotó: AFP)
A spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjében az FC Barcelona a harmadik ligában szereplő Ceuta otthonában lépett pályára. Az első gólra a 41. percig kellett várni, a második félidőben azonban már nem volt kérdés, hogy melyik a jobb csapat. Xavi együttese 5–0-s győzelmet aratva jutott tovább a következő körbe.

 

SPANYOLORSZÁG
KIRÁLY-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
AD CEUTA FC (III.)–FC BARCELONA 0–5 (0–1)

Ceuta, Estadio Municipal Alfonso Murube. Vezette:Munuera (spanyol)
CEUTA:
Tomás Mejías – D. Alfonso, R. Lafarge (Danese, 68.), J. Guttiérez, A. García – A. Reina, A. Ahmed (L. Redondo, 57.), A. Cuevas (P. García, 57.), N. González – Jota (Julio Iglesias, 57.), Rodri (Samu Casais, 78.).Vezetőedző: José Juan Romero
BARCELONA: Inaki Pena – Bellerín, Eric García, M. Alonso (Christensen, 73.), Jordi Alba – Kessié, Sergi Roberto (Busquets, 73.), Pablo Torre (Gavi, a szünetben) – Raphinha (Alarcón, 80.), Lewandowski, Ferran Torres (Ansu Fati, 60.).Vezetőedző: Xavi
Gólszerző: Raphinha (41.), Lewandowski (50., 90.), Ansu Fati (70.), Kessié (77.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A friss Szuperkupa-győztes FC Barcelona a harmadik liga első csoportjának utolsó helyén szerénykedő Ceuta otthonában lépett pályára a spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjében. A kupában a két csapat korábban három alkalommal is megmérkőzött egymással, természetesen mindhárom párharc katalán győzelemmel zárult.

Sokáig eseménytelenül zajlott a mérkőzés, úgy tűnt, hogy az FC Barcelona számára nem lesz egyszerű feltörni a masszív hazai védelmet. Az első találatra a 41. percig kellett várni, ekkora Raphinha 18 méterről tekerte a jobb alsó sarokba a labdát.

A második félidőben hamar tudta növelni előnye a katalán együttes, az 50. percben Lewandowski használt ki egy hazai védelmi hibát. Az egyre jobban kinyíló Ceuta ellen nagyon élt a Barca gyors kontrajátéka. A 70. percben Ansu Fati lőtt jobbal a bal alsó sarokba, majd a 77. percben Kessié fejjel vette be Mejías kapuját. A végeredményt Lewandowski állította be, aki a 90. percben megszerezte második találatát is a mérkőzésen. 0–5

PERCRŐL PERCRE

90+2. perc: VÉGE! A Barcelona magabiztosan jutott tovább a Király-kupa következő körébe. Köszönjük a figyelmüket!

90. perc: Kettő perc lesz a hosszabbítás.

90. perc: GÓÓÓÓL! García passza után Lewandowski 14 méterről a bal alsóba lőtt. 0–5!

85. perc: Fati lépett ki egy az egyben, de beérték a védők, majd egy cselt követően így is kapura tudott lőni, de Mejías lábbal védeni tudott.

80. perc: Cserélt a Barcelona, Alarcon érkezett Raphinha helyére.

77. perc: GÓÓÓÓÓÓL! Raphinha a jobb oldalról tekerte a kapu elé a labdát, a középen érkező Kessié 10 méterről fejelte a kapu közepébe a labdát. 0–4!

73. perc: Kettőt cserélt a Barcelona, Busquets érkezett Roberto, ChristensenAlonso helyére.

70. perc: GÓÓÓÓÓL! Kontrázott a Barcelona, Jordi Alba passzolt Ansu Fatihoz, aki betört a tizenhatoson belülre, majd 11 méterről, jobbal a bal alsó sarokba lőtte a labdát. 0–3!

68. perc: Cserélt a hazai csapat, Lafarge helyére Danese érkezett.

67. perc: González próbálkozott egy kapura lövéssel 25 méterről, de a labda magasan a kapu fölé szállt.

60. perc: Cserélt a Barcelona is, Fati érkezett Ferran Torres helyére.

57. perc: Hármat cserélt a hazai csapat. Ahmed helyére Redondo, Jota helyére Rojas Iglesias, Cuevas helyére García érkezett.

53. perc: García passza után Kessié 17 méterről lőtte a kapu mellé a labdát.

50. perc: GÓÓÓÓL! Kessié szerzett labdát a jobb oldali szögletzászló közelében, majd középre passzolt Lewandowskihoz, aki hat méterről, jobbal a bal alsó sarokba lőtte a labdát. 0–2!

49. perc: Raphinha cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd a Kessiéhez passzolt, de az elefántcsontpartit megelőzte egy védő, majd a levágódó labdát Raphinha lőtte csúnyán a kapu mellé.

A szünetben cserélt a Barcelona, Gavi érkezett Torre helyére.

46. perc: Folytatódott a mérkőzés.

45. perc: Nincs hosszabbítás! Vége az első félidőnek, Raphinha góljával vezet a Barcelona!

41. perc: GÓÓÓÓL! Vezet a Barcelona! Kessié passza után Raphinha 18 méterről, ballal lőtte a labdát a jobb alsó sarokba. 0–1!

39. perc: González kapott sárga lapot Kessié lerántásáért.

34. perc: Megvolt a Barca első komolyabb lehetősége. Raphinha most a bal szélen tűnt fel, majd éles szögből erősen passzt adott középre, de a kapu előtt érkező Ferran Torres és Lewandowski is lemaradt a labdáról.

30. perc: González végzett el szögletet a bal oldalról, a röviden érkező Rodri az oldalhálóba fejelte a labdát. Ez volt az eddig legnagyobb gólszerzési lehetőség a mérkőzésen.

Bár a Barcelona birtokolja többet a labdát, a katalánoknak eddig nem sikerült feltörniük a Ceuta védelmét.

13. perc: Bellerín az alapvonalnál cselezte ki védőjét, majd Raphinhához passzolt, a brazil hat méterről a bal kapufa mellé lőtte a labdát.

2. perc: Cuevasvezette a labdát középre, majd 17 méterről erőtlenül kapura lőtt,Penakönnyedén védett.

Ebben a körben már a VAR is közreműködik a mérkőzéseken.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a hazaiak fekete-fehérben, a Barcelona aranysárgában lépett pályára.

Ceuta Spanyolország autonóm városa, de ha a térképen megnézzük, akkor a város már Afrika északi partjainál fekszik.

A Ceuta csapatát 1997-ben alapították, jelenlegi formájában 2013 óta működik. Stadionja 6500 férőhelyes, minden bizonnyal telt ház várható ma este.

A Ceuta a harmadik liga első csoportjában szerepel, azonban 19 mérkőzés alatt megszerzett nyolc pontjával a tabella utolsó helyét foglalja el.

A Ceuta az előző körben az élvonalbeli Elche gárdáját búcsúztatta egy első félidei büntetőnek köszönhetően. A Barcelona az előző fordulóban csak hosszabbítást követően tudta legyőzni alacsonyabb osztályú ellenfelét, az Intercityt.

Köszöntjük olvasóinkat! A spanyol Király-kupa legjobb 16 csapata között harmadosztályú ellenfél, a Ceuta otthonában lép pályára a Barcelona. A hamarosan kezdődő mérkőzés legfontosabb eseményeit folyamatosan frissülő tudósításunk segítségével követhetik figyelemmel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik