FIFA: megerősítették a Real és az Atlético büntetését, maradt kiskapu

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.08. 19:08
null
A Real nagy fogása Álvaro Morata visszaigazolása volt (Fotó: AFP)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) fellebbviteli bizottsága megerősítette a korábbi büntetést, így a Real Madrid és az Atlético Madrid a következő két átigazolási időszakban nem regisztrálhat új játékost. A BL-döntős két klub a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordul, ha másért nem, hátha időt nyernek, és újabb átigazolási időszakot úsznak meg.

 

Korábban beszámoltunk róla: a két spanyol klub megszegte a 18 éven aluli játékosok klubváltására vonatkozó szabályokat. A spanyol klubok közül a Barcelona esett ugyanebbe a hibába, a katalánok 2015-ben nem regisztrálhattak.

A FIFA büntetéséről szóló hivatalos döntés az év elején született meg, tehát alapesetben 2016 nyarát és 2017 januárját érintette volna. (A kizárás mellett pénzbüntetést is kiróttak a két klubra: az Atlético Madridot 900 ezer, míg a Real Madridot 360 ezer svájci frankos büntetését is megerősítették.) A fellebbezéssel azonban a madridi klubok lehetőséget adtak maguknak arra, hogy előre tervezzenek: idén nyáron még úgy tudtak igazolni, hogy az újonnan érkezőket regisztrálták.

Amennyiben végső fórumon a CAS is számukra kedvezőtlen döntést hoz – a katalánok esetében így történt –, úgy még mindig reménykedhetnek abban, hogy január végéig elhúzódik az ügy.

ÍGY IGAZOLT A KÉT KLUB 2016 NYARÁN
ATLÉTICO MADRID
Érkezett: Nico Gaitán (Benfica, 25.000.000), Sime Vrsaljko (Sassuolo, 16.000.000), Diogo Jota (Pacos Ferreira, 7.200.000), Fernando Torres (Milan, i.), Axel Werner (Rafaela, 800.000), Kévin Gameiro (Sevilla, 32.000.000)
Kölcsönből vissza: Miliano Velázquez (Getafe), André Moreira (Uniao Madeira), Borja Bastón (Eibar), Leo Baptistao (Villarreal), Javier Manquillo (Marseille), Alessio Cerci (Genoa), Sílvio (Benfica), Bono (Zaragoza), Bernard Mensah (Getafe), Santos Borré (Deportivo Cali), André Moreira (Belenenses)

REAL MADRID
Érkezett: Álvaro Morata (Juventus, 30.000.000)
Kölcsönből vissza: Jesús Vallejo (Zaragoza), Fábio Coentrao (Monaco), Diego Llorente (Vallecano), Marco Asensio (Espanyol), Gyenyisz Cserisev (Valencia), Burgui (Espanyol), Omar Mascarell (Gijón), Lucas Silva (Marseille), Álvaro Medrán (Getafe)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik