Felkészülés: Jobbak voltunk a Real Madridnál – Xavi

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.24. 12:22
null
Robert Lewandowski és Antonio Rüdiger is kezdőként lépett pályára új csapatában (Fotó: AFP)
Az FC Barcelona magyar idő szerint vasárnap hajnalban 1–0-ra legyőzte a Real Madridot a Las Vegasban rendezett felkészülési mérkőzésen. A találkozó után mindkét vezetőedző nyilatkozott, Xavi a mérkőzést értékelte, míg Carlo Ancelotti a keret összetételének lehetséges változásairól beszélt.

 

Az FC Barcelona amerikai túrájához a hét közepén csatlakozó Xavi kisebb meglepetést keltett azzal, hogy gyakorlatilag a lehető legerősebb összetételben küldte pályára a csapatát, bekerült a kezdőbe a bemutatkozó mérkőzésén Robert Lewandowski is, aki mellett Raphinha és Ansu Fati futballozott a támadósorban. A védelem jobb oldalán Ronald Araújo szerepelt Vinícius Júniorral szemben. A Real Madridban debütált Antonio Rüdiger és Aurélien Tchouaméni is. A Barca végül Raphinha bombagóljával győzött 1–0-ra.

„Jól éreztük magunkat. A győzelem a legkevésbé fontos, de mi, culék (a Barcelona drukkereinek beceneve – a szerk.) szeretjük legyőzni a Real Madridot. Az első félidő kiváló volt, a második kevésbé. Fizikailag is rendben voltunk. Jó Barcát láttam, de a mezőnyjátékban megbízhatóbbnak kell lennünk. Jobbak voltunk a Real Madridnál, elégedett vagyok az eredménnyel. Még a padon is sikerült élveznem” – idézte Xavit a Football Espana.

Carlo Ancelotti a mérkőzés után leszögezte, ezzel a kerettel szeretne tovább dolgozni, de jelezte, vannak lehetséges távozók.

„Két játékosról van szó, akik nagyon jól teljesítenek, de nőtt a csapaton belüli verseny” – Ancelotti ennél többen nem árult el, a Football Espana viszont azt gyanítja, Marco Asensióról és Dani Ceballosról lehet szó.

Az olasz mester arról is beszélt, hogy szükségük lehet még egy támadóra, majd kitért a jelenlegi keret erősségére: „Az alakulat zártabb, jobb, mint tavaly. A két új érkező, Antonio Rüdiger és Aurélien Tchouaméni sokat tesz hozzá. Jelenleg huszonhét játékosunk van, ez nagyon sok, nem könnyű őket edzeni. Szerencsére intelligens játékosokról van szó, megértik a helyzetet.”

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Real Madrid–FC Barcelona 0–1 (0–1)
Las Vegas (Nevada), Allegiant Stadion.
Real Madrid:
Courtois – Lucas Vázquez (Odriozola, 70.), Militao (Jesús Vallejo, 62.), Alaba (Nacho, a szünetben), Rüdiger (F. Mendy, a szünetben) – F. Valverde (Modric, a szünetben), Camavinga (Casemiro, a szünetben), Tchouaméni (Kroos, a szünetben) – Rodrygo (Mariano, 70.), E. Hazard (Asensio, a szünetben), Vinícius Júnior (Ceballos, 70.)
Barcelona: Ter Stegen (Inaki Pena, 62.) – R. Araújo (Dest, 62.), Christensen (F. de Jong, a szünetben), Eric García (Piqué, 62.), Jordi Alba (Balde, a szünetben) – Gavi (Kessié, a szünetben), Busquets (Nico González, 62.), Pedri (Sergi Roberto, 62.) – Raphinha (Depay, 62.), Lewandowski (Aubameyang, a szünetben), Ansu Fati (O. Dembélé, a szünetben)
Gólszerző: Raphinha (27.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik