Emlékezés: Bene Ferenc is játszott Gento búcsúmeccsén

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2022.01.19. 07:38
A kedden 88 évesen elhunyt Francisco Gento nemcsak Puskás Ferenccel játszott együtt a Real Madridban, hanem egy mérkőzés erejéig Bene Ferenc is a csapattársa lehetett. Bene 1972. december 14-én a spanyol klasszis búcsúmérkőzésén léphetett pályára a Real fehér mezében.

A mérkőzést a portugál Belenenses ellen játszotta a Real Madrid – éppen 25 évvel a Santiago Bernabéu Stadion 1947-es megnyitása után –, Bene Ferenc pedig a német Uwe Seeler májusi búcsúmérkőzése után a második gálamérkőzésen léphetett pályára abban az évben világsztárok között. A Real Madrid kezdőcsapatában Gento és Bene mellett Eusébio is ott volt.


A Real Madrid a 15. percben Gento tizenegyesből lőtt góljával szerzett vezetést – a Belenenses kapujában Félix Mourinho, José Mourinho édesapja állt –, s négy percre rá Pirri góljával már 2–0-ra vezetett. Gentót a 27. percben lecserélték, Bene végigjátszotta a találkozót, amely 2–1-es Real Madrid-győzelemmel zárult.

A mérkőzésről ifjabb Bene Ferenc is megemlékezett kedden a Facebookon, a gálamérkőzésen készült fotón (balról) Bene, Santillana, Eusébio, Dobrin és Gento látható.

„Nyugodjon békében Francisco Gento! Köszönöm, hogy egy meccsig édesapám is a Real Madrid játékosa lehetett! Bár évekig hívták, a rendszer nem engedte… Odafent újra együtt lehetnek, a legendák örökké élnek!” – írta ifjabb Bene Ferenc a közösségi oldalán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik