Barcelona: Nem tárgyalok másokkal, az idény végén döntök – Messi

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.12.28. 08:10
null
Messi az idény végéig biztosan marad Barcelonában (Fotó: AFP)
A La Sexta nevű televíziós csatornán vasárnap este teljes hosszában adásba került a Lionel Messivel készült mélyinterjú, amely során Jordi Évole faggatta a hatszoros aranylabdást. A beszélgetés során szóba került a közelmúlt és az, hogy Messi vajon tényleg elhagyja-e a klubot, de a Barcelona klasszisa mesélt arról is, hogy mit tervez pályafutása után.

 

Az interjúból kisebb részletek már korábban is kikerültek a nyilvánosság elé. Messi például elmondta, hogy Pep Guardiola és Luis Enrique volt a két legjobb edzője, illetve azt is megemlítette, hogy néha szívesebben maradna inkognitóban. A diskurzus elején az otthoni karácsonyi ünneplésről, a családjáról beszélt, majd mindenkit biztosított a Barcelona iránti érzelmeiről.

„A Barcelona az életem, ez a mez jelent számomra mindent. Ebben a klubban, ebben a városban nőttem fel. Többet éltem itt, mint a saját hazámban. A klub adott nekem mindent, játékosként és emberként is formált engem. Ez egy szeretetkapcsolat, már az érkezésemtől fogva az.”

Ezt követően a közelmúltra tértek a felek.

„Most egészen jól vagyok, az idény elején még eléggé szenvedtem. Van kedvem küzdeni mindazért, ami előttünk áll. A jelenlegi egy elég komplikált szituáció a klub életében, minden nehézkes, ami a Barcelonát körülveszi. A klub igazán rossz, nagyon rossz helyzetben van, és nagyon nehezen tud majd visszatérni oda, ahol volt.”


A nemrégiben távozó elnök, Josep Maria Bartomeu és a csapat közötti kapcsolatról is sokat megtudhattunk, amikor Messi mosolyogva mesélt az exelnök és a Nobita nevű, japán képregénybeli karakter közötti hasonlóságokból adódó poénokról.

„Én nem hasonlítottam Bartomeut Nobitához, de volt, aki megtette…” Később így folytatta: Bartomeu sok mindenben becsapott engem, ám nem szeretnék erről beszélni. Biztosíthatlak arról, hogy rengeteg dologban, éveken keresztül becsapott” – magyarázta beszélgetőpartnerének, Jordi Évolénak.

Ezek után nem meglepő módon a következő elnök is szóba került – akinek kilétére csak 2021-ben derül fény.

„Nem szeretném elkötelezni magam egyik elnökjelölt mellett sem. Iszonyú nehéz helyzetben veszi majd át a klub irányítását. Bárki is nyerjen, remélem, hogy jól csinálja a dolgát, és visszavezeti a klubot oda, ahová való. Nagyon nehéz lesz például minőségi játékosokat hozni, mert nincs pénz. Neymar visszaszerzése is bonyolult ügy. Mégis hogyan fizeted ki a PSG-t? Az új elnöknek nagy intelligenciára és szervezőkészségre lesz szüksége.”

Messi a nagy előd, Diego Maradona emléke előtt tiszteleg (Fotó: AFP)
Messi a nagy előd, Diego Maradona emléke előtt tiszteleg (Fotó: AFP)

Természetesen a nemrég elhunyt argentin ikon, Diego Maradona is szóba került.

„Édesapám üzenetéből értesültem Maradona haláláról. Senki sem számított erre, senki sem hiszi el, ami történt, mind a mai napig. Borzalmas volt – mondta Messi, majd kicsit elmerengett a jövőn. – Nem szeretnék olyan temetést, mint amilyen az övé volt. Természetes volt, hogy ő ilyen búcsút kap, teljesen megérdemelte. Én azonban nem gondolok a halálra. Néha arra igen, hogy mi lesz a gyerekeimmel és a családommal, de ezen kívül nem.”

Messi a legutóbbi nyár hosszas hercehurcájáról is mesélt – sokáig távozni akart, pereskedésről is hallani lehetett, de végül nem terelte jogi útra az ügyet, és mégis maradt Barcelonában.

„Nagyon sokszor jeleztem az elnöknek a távozási szándékomat. A burofax ennek egy hivatalos megerősítése volt csupán – magyarázta, majd azt is elárulta, miért maradt végül. – Tudtam, hogy ha bíróságra megyek, nyerek. Ezt nemcsak egy, hanem több ügyvéd is megerősítette nekem. De nem akartam így elmenni.”

A 33 éves sztár jövője így még mindig a levegőben lóg, mivel 2021 nyarán lejár a szerződése. Sokan számítottak arra, hogy az új év első napjaiban Messi tárgyalni kezd más klubokkal, hiszen erre néhány napon belül hivatalosan is lehetősége lenne – a PSG-vel és a Manchester Cityvel is szóba hozták, hogy csak két nevet említsünk. A hatszoros aranylabdás azonban egyelőre nyugalomra inti a jövője felől érdeklődőket.

„Egyelőre nem tárgyalok más klubokkal. Semmi sem biztos addig, amíg véget nem ér az idény. Várok a szezon végéig és júniusban döntök. Arra koncentrálok, hogy trófeákat nyerjek, nem másra. Tudom, hogy sokan vannak, akik még mindig szeretnek, és azt akarják, hogy maradjak. Azt is tudom, hogy a történtek után van, aki már nem így érez. Egyelőre nem lenne jó azon gondolkodnom, mi lesz az idény végén, hiszen még én sem tudom a választ.”

A karrierje után is szívesen erősítené a Barcelonát (Fotó: AFP)
A karrierje után is szívesen erősítené a Barcelonát (Fotó: AFP)

„Mindig is azt mondtam, hogy szeretném megtapasztalni, milyen az élet és a bajnokság az Egyesült Államokban, nem tudom, megtörténik-e, de ha igen, ez nem mostanában lesz. Nem tudom, végül elmegyek-e vagy nem, ám ha igen, akkor a lehető legjobb körülmények között szeretném ezt tenni. Ha távozok, szeretnék később is Barcelonában élni, szeretnék visszatérni valamilyen szerepkörben a klubhoz. Nem tudom, milyen szerepkörben, nem edzőként, de valami futballal kapcsolatos pozícióban, például sportigazgatóként. ”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik