Barcelona: Madridból érkezhet csatár Dembélé pótlására – sajtóhír

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.02.05. 18:54
null
Ángel élete lehetősége előtt állhat (Fotó: AFP)
Spanyol sajtóértesülések szerint az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetősége Ángelt, a Getafe rutinos támadóját szemelte ki az idény végéig kidőlt Ousmane Dembélé helyére.

 

A 32 éves támadó átigazolásának lehetősége azért kerülhetett egyáltalán szóba, mert a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) szabályzata lehetővé teszi, hogy ha egy klub sérülés miatt elveszíti egyik játékosát öt hónapra vagy annál hosszabb időre, akkor az átigazolási időszakon túl is szerződtethet országon belülről futballistát vagy egy szabadon igazolható játékost, akit viszont csak a hazai sorozatokra nevezhet be, az európai kupaporondra – a Barcelona esetében a Bajnokok Ligájára – nem.

Ha beigazolódik, hogy Dembélé sérülése súlyos, és ebben az idényben már nem léphet pályára, akkor a katalánoknak 15 nap állna rendelkezésükre, hogy új játékost találjanak Dembélé (és Luis Suárez) pótlására.

A Sport információi szerint a Barcelona első számú kiszemeltje Ángel, a Getafe rutinos csatára, aki ebben az idényben minden sorozatot figyelembe véve eddigi 27 tétmérkőzésén 13 gólt szerzett. A bajnokságban 19 meccsen kilencszer talált be, de csak hatszor volt a kezdőcsapat tagja. A 32 éves támadó szerződésében 10 millió eurós kivásárlási ár szerepel, amit a Barcelona gond nélkül ki tudna fizetni. Ángel 2017 nyarán lett a madridiak játékosa, előtte a Zaragozában, az Eibarban, a Levantéban és az Elchében is futballozott. A spanyol élvonalban eddig 34, a másodosztályban 70 találatot jegyzett.

Ángel Torres, a Getafe elnöke a Mundo Deportivónak elmondta, felkészültek arra a helyzetre, ha Ángel a közeljövőben elhagyná a csapatot, ugyanakkor megjegyezte, a Barcelonától még senki sem kereste meg őket az ügyben.

A katalánok másik kiszemeltje állítólag Cristhian Stuani, a Girona gólvágója, de az ő átigazolására a másodosztályú egyesület Manchester Cityvel fennálló kapcsolata miatt kevés esélyt lát a spanyol sajtó. A 34. életévében járó uruguayi támadó az előző idényben 19 találattal a spanyol első osztály góllövőlistájának ötödik helyén végzett, míg a jelenlegi évadban 22 bajnokin 20-szor volt eredményes a Segunda Divisiónban. Szerződése 2023-ig szól klubjánál, kivásárlási ára 20 millió euró.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik