T. D. 2020.10.26 13:20

Barcelona: ha nem jön össze a halasztás, Bartomeu lemondhat

Tovább gyülekeznek a viharfelhők az FC Barcelona és Josep Maria Bartomeu elnök feje felett. A klub levelet küldött Pere Aragonesnek, a katalán kormány elnökhelyettesének, amelyben kérelmezi a bizalmi szavazás felfüggesztését. Mindeközben több lap is arról számol be, hogy amennyiben ez nem sikerül, a vezetőségi tagok hétfői gyűlése után lemondhat a klub első embere.

Van még visszaút Josep Maria Bartomeunak? (Fotó: AFP)

A RAC1 jelentette elsőként, hogy a klub még pénteken elküldte a halasztási kérelemről szóló első levelet. Erre nemleges válasz érkezett, így a klubvezetők újbóli átgondolást kértek. A Marca szerint eredetileg november első két napjára szerették volna összehozni a bizalmi szavazást, a katalán kormány meg is adta az ehhez szükséges engedélyeket, ám a Barcelona a folyamat összetettsége miatt további 15 napot kért.

A legutóbbi tervek szerint mindössze egyetlen szavazópontot állított volna fel a klub, ami a járványhelyzet miatt az egészségügyi hatóságok számára elfogadhatatlan volt – mindeközben a vezetők éppen a járványhelyzetre hivatkozva halasztanának. Alfredo Martínez legfrissebb információi szerint a vezetők minden igyekezete ellenére sem lesz halasztás.

Ezzel egy időben több lap, köztük a Sport arról ír, hogy hétfő délután a Barcelona vezetőségének tagjai megbeszélést tartanak, és amennyiben nincs előrelépés a voksolás áthelyezését illetően, Bartomeu és a klubvezetők távozhatnak pozíciójukból.

Mint ismert, a Barcát 2014 óta irányító, 2021-ben mindenképpen leköszönő elnök az utóbbi időben rengeteg kritikát kapott a klub nem megfelelő dirigálása miatt, a Lionel Messi távozásáról szóló hercehurca csak olaj volt a tűzre. A bizalmatlansági indítvány eredményeképp már korábban összegyűlt a szükséges mennyiségű aláírás ahhoz, hogy a távozásáról szóló szavazást kiírják. 

2020.11.21 19:56:17

Spanyol labdarúgás T. D.

Sokba került Ter Stegen nagy hibája • Piqué és Sergi Roberto is megsérült.

2020.11.21 14:29:21

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

A realos kölcsönjátékos, Kubo a győzelmet is megszerezhette volna a Villarreal számára a tartalékos bajnok ellen.

2020.11.15 23:49:34

Spanyol labdarúgás THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Szülei egy panelház ablakából szóltak le a gyerek Sergiónak.

2020.11.08 11:47:33

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Carlos Soler mesterhármast ért el a címvédő ellen 11-esekből, a történelmi mérkőzést még sokáig fogjuk emlegetni.