Barcelona: Eb-győztes portugál érkezik 50 millióért – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.22. 00:37
null
André Gomes (fehérben) az új szezonban már a Barca játékosaként szerepelhet a Camp Nouban (Fotó: Reuters, archív)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Barcelona a hivatalos honlapján jelentette be, hogy megegyezett a Valenciával André Gomes átigazolásáról. Az Európa-bajnok portugál válogatott középpályás a hírek szerint 50 millió euróért vált klubot.

 

Spanyol sajtóhírekre hivatkozva korábban arról számoltunk be, hogy 50 millió euróért a Real Madrid veszi meg André Gomest, ám végül a Barcelona nyerte a 22 esztendős játékosért folytatott versenyfutást.

A portugál válogatott tagjaként Európa-bajnoki címet szerző középpályás két éve került a Valenciához, amely előbb kölcsön-, majd tavaly nyáron 15 millióért végleg megvette a Benficától. A futballista az előző két szezonban 63 spanyol bajnoki mérkőzésen hat gólt és öt gólpasszt jegyzett, megbízható teljesítményével nemcsak a két spanyol gigász, hanem a Chelsea és a Juventus érdeklődését is felkeltette.

A franciaországi Eb-n Gomes öt mérkőzésen lépett pályára, a mieink elleni csoportmeccsen kezdőként 61 percet játszott – rajta pattant meg a labda Dzsudzsák Balázs szabadrúgásgóljánál –, a döntőben viszont nem kapott lehetőséget.

A Barcelona nem hozta nyilvánosságra az átigazolási összeget, a spanyol sajtó 50 millió eurós vételárról tud. André Gomes a jövő héten írja alá a szerződését a katalánoknál, és a hivatalos bemutatására is ekkor kerül sor.

 



 

Denis Suárez, Samuel Umtiti és Lucas Digne után André Gomes a spanyol bajnok és kupagyőztes Barcelona negyedik nyári szerzeménye, miközben Daniel Alves, Marc Bartra, Sandro Ramírez és Alen Halilovic távozott a csapattól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik