Barcelona: 30-40 millió euró az Ajax középpályásáért – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2018.06.10. 13:29
null
Frenkie de Jong lehet a következő tehetség, akiért az Ajax eurómilliókat kap (Fotó: Twitter)
Egybehangzó spanyol sajtóértesülések szerint az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetősége elhatározta, hogy a nyári átigazolási időszakban szerződteti az Ajax középpályását, Frenkie de Jongot.

 

A 21 éves, holland utánpótlás-válogatott futballista a mögöttünk hagyott szezonban 22 élvonalbeli mérkőzésen nyolc gólpasszt jegyzett. Szerződése 2022-ben jár le az Ajaxnál, amely 30-40 millió eurót is elkérhet érte.

Az As és a Mundo Deportivo arról ír, hogy a Barcelona vezetősége a jövő hét elején találkozik az amszterdami alakulat képviselőivel, hogy tárgyaljon De Jong klubváltásáról. A spanyol lapok beszámolója szerint a katalánok még azelőtt szeretnék megszerezni az ifjú belső középpályást, hogy a Premier League-ben szereplő klubok érdeklődése komolyra fordulna.

De Jong megvásárlásához állítólag Pep Segura, a Barcelona vezérigazgatója ragaszkodik a leginkább.

A Barcelonához kapcsolódó hír még, hogy az Onda Cero rádióállomás úgy tudja, a vezetőség 45 millió euróért hajlandó lenne eladni a csapat második számú kapusát, Jasper Cillessent, akinek az Arsenaltól, a Liverpooltól és a Napolitól van ajánlata. A holland kapuvédő szerződésében 60 millió eurós kivásárlási ár szerepel, de ennél olcsóbban is elengednék.

Ha Cillessen távozik, a Barcelona kénytelen lesz új kapus után nézni: az elmúlt napokban lehetett olvasni Tim Krul (Brighton & Hove Albion), Joel Robles (Everton), Rui Patrício (Sporting CP), valamint az azóta már a Crystal Palace-ba szerződő Vicente Guaita érkezéséről is, míg a legújabb kiszemelt a VfL Wolfsburg kapusa, a 25 éves Koen Casteels.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik