Barca: elhappolják a Tottenham elől a spanyol válogatott szélsőt – sajtóhír

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.01.27. 13:31
null
Adama Traoré (balra) elképesztően gyors – viszont a kapu előtt kevésbé hatékony (Fotó: AFP)
Egybehangzó brit és spanyol sajtóinformációk szerint Adama Traoré, a Wolverhampton labdarúgója még a télen az FC Barcelonába igazolhat.

 

A Mundo Deportivo csütörtöki címlapja
A Mundo Deportivo csütörtöki címlapja

Az FC Barcelona ügyeiben jártas spanyol újságíró, Gerard Romero, valamint az Athleticnek dolgozó David Ornstein is úgy tudja, hogy a katalán klub előrehaladott tárgyalásokat folytat Adama Traoré átigazolása ügyében a Wolverhamptonnal. A hírek szerint a 26 éves támadó az idény végéig kölcsönbe, 30-35 millió eurós vásárlási opcióval kerülhet a Barcához. A hivatalos bejelentésre már a héten sor kerülhet.

A nyolcszoros spanyol válogatott szélsőt a Tottenham is szívesen szerződtette volna a télen, a londoni klub állítólag már meg is egyezett a Wolvesszal, de Traoré kivárt, mert tudott a Barca érdeklődéséről.

A katalánok Ansu Fati újabb sérülése, valamint Ousmane Dembélé bizonytalan jövője miatt szeretnének még januárban új szélsőt (és egy középcsatárt is) szerződtetni. Romero értesülései szerint Traoré beregisztrálása a spanyol ligánál nem ütközik majd akadályba, akkor sem, ha a Dembélé-ügy a következő napokban nem oldódik meg.

A Mundo Deportivo úgy tudja, a Barcelona szeretné Francisco Trincaót is bevonni a transzferbe – a 22 éves portugál futballista jelenleg a katalánok kölcsönjátékosaként szerepel a Wolvesnál.

Adama Traoré a Barcelona nevelése, nyolcéves korától a La Masián nevelkedett, de a felnőttek között csak négy tétmérkőzésen kapott lehetőséget. 2015-ben Angliába igazolt, ahol volt az Aston Villa és a Middlesbrough játékosa is, majd 2018 nyarán 20 millió euróért a Wolverhampton szerződtette. A villámlépű szélső a „farkasoknál” az eddigi 154 mérkőzésén összesen 11 gólig és 18 gólpasszig jutott, a jelenlegi idényben 20 meccsen egy gól a mérlege.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik