Atlético: szerződést bontottak Diego Costával – hivatalos

Vágólapra másolva!
2020.12.29. 13:36
null
Diego Costa madridi pályafutása másodszor is véget ért (Fotó: AFP)
Az Atlético Madrid a hivatalos oldalán számolt be róla, hogy a játékos kérésére felbontotta Diego Costa 2021. június 30-ig szóló szerződését.

 

A 32 éves futballista személyes okokra hivatkozva kérvényezte a megállapodás idő előtti felbontását. Bár ezt hivatalosan nem erősítették meg, a hírek szerint a döntés hátterében családi okok állnak, amelyekről egyelőre nem szeretne beszélni a csatár.

Az szinte biztosra vehető, hogy a támadó nem egy nagy csapatnál folytatja, a COPE értesülései szerint ugyanis rengeteg záradék van a szerződésében, amely tiltja, hogy riválishoz szerződjön. Ha például a Real Madridban, a Barcelonában vagy a Sevillában folytatná, 25 millió euró büntetést kellene fizetnie, de ha másik Bajnokok Ligájában szereplő együtteshez igazol, akkor is 5 millió eurót kell átutalnia az Atléticónak.

Diego Costa 2018-ban tért vissza az Atléticóhoz, két időszakból álló madridi karrierje során összesen 215 tétmérkőzésen szerepelt a klub színeiben, ezeken a találkozókon 83 gólt szerzett, és 36 gólpasszt adott. Nyert spanyol bajnoki címet, Király-kupát, Európa-ligát és háromszor európai Szuperkupát is.

„Sok időt töltöttünk el együtt, sokat adott nekünk, de mi is igyekeztünk sokat adni neki” – idézi az MTI Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzőjének nyilatkozatát. Az argentin szakember hozzátette, Costával megbeszélték a távozásához vezető személyes okokat, a klub pedig úgy akart segíteni neki, hogy a futballista egyéni érdekeit ne sértse.

„Szükségét érezte annak, hogy új kihívást találjon, és biztos vagyok abban, hogy bárhol is folytatja, jól fog teljesíteni, mert egy igazi harcos” – jelentette ki Simeone.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik