Atlético: Diego Costa a szerződése felbontását kérte – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2020.12.28. 18:05
Bár a szerződése csak 2021 nyarán jár le az Atlético Madridnál, egybehangzó spanyol sajtóhírek szerint Diego Costa már januárban szeretne távozni a spanyol fővárosból.

Ahogy arról többek közt a spanyol As is beszámolt, Diego Costa eldöntötte, távozni akar az Atlético Madridtól, amilyen gyorsan csak lehet.Diego Costa eldöntötte, távozni akar az Atlético Madridtól, amilyen gyorsan csak lehet.

A hírek szerint a döntés hátterében családi okok állnak, amelyekről egyelőre nem szeretne beszélni a csatár.

Costa viszont a klub engedélyével már a hétfő reggeli edzésen sem vett részt, és nagy valószínűséggel már egyetlen percet sem fog játszani a „matracosoknál”.

Diego Costa minél előbb távozni szeretne Madridból (Fotó: AFP)
Diego Costa minél előbb távozni szeretne Madridból (Fotó: AFP)

Az is szinte biztosra vehető, hogy a támadó nem egy nagycsapatnál folytatja, a COPE értesülései szerint ugyanis rengeteg záradék van a szerződésében, amely tiltja, hogy riválishoz szerződjön.

Ha például a Real Madridban, a Barcelonában vagy a Sevillában folytatná, 25 millió euró büntetést kellene fizetnie, de ha másik Bajnokok Ligájában szereplő együtteshez igazol, akkor is 5 millió eurót kell átutalnia az Atléticónak.

A brazilból lett spanyol szerződése hivatalosan 2021 június 30-án jár le a madridiaknál. Piaci értékét a transfermarkt.de jelenleg 10 millió euróra becsüli, de Costáért az Atlético 2018-ban a legfrissebb adatok alapján összesen 65 millió eurót fizetett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik