Kialakult a La Liga 2024–2025-ös évadának mezőnye

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.06.24. 12:59
Nagy ünneplés volt vasárnap Barcelonában (Fotó: Getty Images)
Az Espanyol jutott fel utolsóként a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságba (La Liga), miután a hazai visszavágón 2–0-ra legyőzte a Real Oviedót.

A legmagasabb szinten legutóbb 23 évvel ezelőtt szereplő Oviedo így hiába nyerte meg 1–0-ra a hazai odavágót, a kétgólos katalán siker az egy éve kiesett kék-fehérek azonnali visszajutását jelenti. Az Espanyol mellett korábban a Leganés és a Real Valladolid vívta ki az élvonalbeli tagságot. Érdekesség, hogy a barcelonai gárda tavaly története során hatodszor esett ki az élvonalból, de – ahogyan az eddigi öt alkalommal is – azonnal visszajutott, így még soha nem töltött egymás után két évadot a második vonalban.

Kialakult a másodosztály (La Liga 2) mezőnye is, miután a harmadosztályú bajnokság rájátszásán keresztül a Málaga és a Córdoba vívta ki a feljutást. A második vonalban – miután az előző idényben a sorozat történetében példátlan módon egy andalúziai csapat sem szerepelt – így most öt andalúziai gárda áll rajthoz, hiszen a feljutó Málaga és Córdoba mellett az élvonalból kieső Granada, Cádiz, Almería triumvirátus csatlakozott a mezőnyhöz. További érdekesség, hogy a Leganés feljutása nyomán – a 2007–2008-as idény óta – először nem lesz madridi klub a másodosztályban, míg az élvonalban öt fővárosi csapatot (Real Madrid, Atlético Madrid, Getafe, Rayo Vallecano, Leganés) is láthatunk majd.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik