Őrizetbe vették, de már el is engedték Luis Rubialest – videó

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.03. 14:26
Rövid időre őrizetbe vették Luis Rubialest (Fotó: Getty Images)
Hazatért a Dominikai Köztársaságból a Királyi Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) korábbi elnöke, Luis Rubiales, aki ellen pénzmosás, üzleti korrupció, tisztességtelen ügyintézés és bűnszervezeti tagság mellett amiatt is nyomoznak, mert a tavalyi női labdarúgó-világbajnokság döntője után megcsókolta a spanyol válogatott játékosát, Jennifer Hermosót.

A spanyol rendőrség március második felében tartott razziát a Királyi Spanyol Labdarúgó-szövetség irodáiban és ingatlanjaiban korrupció és pénzmosás gyanúja miatt, illetve azért is, hogy megvizsgálják azt a szerződést, mellyel Szaúd-Arábiába helyezték volna a négycsapatos spanyol Szuperkupát.

Az ügy központi szereplője volt az elnöki posztról a Hermoso-ügy miatt szeptemberben lemondó Luis Rubiales, aki azonban az elmúlt csaknem két hónapot a Dominikai Köztársaságban töltötte, s a spanyol Polgárőrség Központi Műveleti Egysége (UCO) épp aznap regisztrálta az exelnök ideiglenes dominikai lakhelyét, amikor Rubiales visszatért Spanyolországba.

Az egykori RFEF-elnök eredeti tervei szerint április 6-án tért volna haza, de előrehozta az utazását, már szerdán repülőre szállt, s délben landolt az Adolfo Suárez Madrid-Barajas reptéren. Ott viszont a polgárőrök egy furgonnal várták és a kapitányságra vitték, ahol akár 72 óráig is őrizetben tarthatták volna, de a Marca beszámolója szerint már el is engedték.

Rubiales még a Dominikai Köztársaságban néhány nappal ezelőtt adott egy hamarosan megjelenő interjút a La Sextának, melyben kifejti álláspontját a médiában megjelent információkkal kapcsolatban, ám a beszélgetésből néhány részlet már kiderült. 

„A számlámon lévő pénz a munkám és a megtakarításaim eredménye” – fogalmazott Rubiales, ugyanakkor a polgárőrség fenntartja, hogy az exelnök 3.8 millió eurót vont el a szövetségtől.

Rubialest rövid időre őrizetbe vették a polgárőrség irodájában, de a bírósági idézésig szabadon is bocsáthatták, ezt pedig nem sokkal később meg is tették, így az ügy akkor folytatódik, amikor a spanyol bíróság beidézi őt.

Rubialesre egyébként két és fél év börtönbüntetést kért az ügyészség a Jennifer Hermosóval történt, nem kölcsönös beleegyezésen alapuló csók miatt, melyet szexuális zaklatásnak és kényszerítésnek minősítettek.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik