Két és fél év börtönbüntetést kértek Rubialesnek a Hermosóval történt csók miatt

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.27. 15:57
Luis Rubialesre két és fél év börtönbüntetést kértek a csók miatt (Fotó: Getty Images)
Két és fél év börtönbüntetést kért az ügyészség a Király Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) korábbi elnökére, Luis Rubialesre, aki a 2023-as női labdarúgó-világbajnokság döntője után megcsókolta a spanyol válogatott játékosát, Jennifer Hermosót.

A Királyi Spanyol Labdarúgó-szövetséget (RFEF) 2018 óta irányító Rubiales ellen az eset után többek között  a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) is fegyelmi eljárást indított, előbb tavaly augusztusban felfüggesztették a szakembert, majd két héttel később maga mondott le posztjáról.

Rubialest az ügy miatt maga Hermoso is feljelentette, s szexuális zaklatással és kényszerítéssel vádolták meg az RFEF egykori elnökét.

A Marca beszámolója szerint a spanyol ügyészség most két és fél év börtönbüntetést kért Rubialesnek, mert Hermosót beleegyezése nélkül csókolta meg.

Az ügy nem csak Rubialest érinti, az Országos Bíróság ugyanis a női válogatott egykori edzőjének, Jorge Vildának, a szövetség korábbi marketing igazgatójának, Rubén Riverának és a férficsapat igazgatójának, Albert Luquénak is másfél éves börtönbüntetést kért.

Az ügyész a börtönbüntetés mellett Rubialest a büntetés idejére a sporttal kapcsolatos munkavégzéstől is eltiltotta és két évre felügyelet alatt helyezik szabadlábra, Hermosóval nem kommunikálhat és négy évig nem mehet 200 méternél közelebb hozzá.

A Marca kitért arra is, hogy a mostani ügy az RFEF különböző szerződéseinek vizsgálatát nem érinti, a többek között a Szuperkupa Szaúd-Arábiába költöztetése miatt indított eljárást külön vizsgálják.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik