Király-kupa: jogosulatlanul védett a kapus, kizárták a Granadát

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.07. 14:05
null
Adri López jogosulatlanul védett az Arosa ellen, ezért kizárták a Király-kupából a Granadát (Fotó: AFP)
Kizárták a spanyol Király-kupából az élvonalbeli Granadát, mert az alsóbb osztályú Arosa elleni, 3–0-ra megnyert idegenbeli mérkőzésen a tartalékok kapusa, Adri López védett – számoltak be róla a spanyol lapok.

 

A granadai csapat november 2-án hiába nyert könnyedén az Arosa vendégeként, a mérkőzés versenybírója úgy ítélte meg, hogy az ebben az idényben a tartalékcsapatba nevezett 24 éves kapus, Adri López jogosulatlanul lépett pályára, ugyanis a Királyi Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) előírásai szerint a második csapat játékosa csak akkor játszhat a nem profi sorozatnak minősülő Király-kupában, ha 23 éves vagy fiatalabb – az RFEF csak a spanyol első- és másodosztályt tekinti profinak, a Király-kupa vagy a Szuperkupa például nem profi státuszú.

A Granada a kizárás mellett 6001 eurós pénzbírságot is kapott, ám azt közölte, úgy véli, adminisztrációs hiba történt, s az AS szerint azzal védekezett, hogy a 2023. január 1-jén hatályba lépett új spanyolországi sporttörvény alapján az egyenes kieséses rendszert tartalmazó versenyek professzionális versenynek minősülnek.

A Marca már azt írja, hogy fél órával az Arosa–Granada mérkőzés kezdete előtt figyelmeztették a vendégeket Adri López pályára lépése miatt, de a piros-fehérek figyelmen kívül hagyták azt.

A kapus pályára lépése miatt az Arosa keresetet nyújtott be, amely után a Granadát kizárták a sorozatból. Az élvonalbeli klubnak tíz napja van a fellebbezés benyújtására, ám nem sok esélye van arra, hogy változtatnak az ítéleten. A kupa 2. fordulójának párosításait november 15-én készítik el, így biztos, hogy a fellebbezés jogerős ítélete nélkül tartják meg a sorsolást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik