La Liga: BL-győztes szakember ülhet le a Celta kispadjára – sajtóhír

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.20. 17:21
null
Benítez lehet a Celta nyári nagy dobása (Fotó: Getty Images)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Celta Vigo Rafa Benítezt szeretné szerződtetni az idény végén távozó Carlos Carvalhal helyére – erősítette meg a Relevo értesüléseit a Marca.

A vigói együttes az elmúlt hétvégén vette fel a kapcsolatot a rutinos szakemberrel, aki nem zárkózott el a tárgyalásoktól. A lépés mögött a Marca szerint a Paris Saint-Germain sportigazgatója, Luís Campos állhat, aki egyúttal a Celta-elnök Carlos Mourino tanácsadójaként is funkcionál.

A centenáriumát megünnepelni készülő egyesület egy hosszú távú, ambiciózus projekt vezetésével bízná meg Benítezt, aki pályafutása során többek között két spanyol bajnoki címet, két UEFA-kupát/Európa-ligát, egy Bajnokok Ligáját, valamint FA-kupát és Olasz Kupát is nyert csapataival.

A Marca értesülései szerint a 63 éves edzőt nem könnyű meggyőzni, de annak ügynöke, Arturo Canales megkezdte a tárgyalásokat, és ezt jó jelként értelmezik a vigói klub berkein belül.

A Celta Vigo a 13. helyen zárta a La Liga legutóbbi évadát, s az utolsó fordulóban biztosította be élvonalbeli tagságát.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik