Gyász: elhunyt Arsenio Iglesias, a Real Madrid egykori edzője

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.05. 14:54
null
Arsenio Iglesias (1930–2023)
A jelenleg a spanyol labdarúgás harmadik vonalában tengődő Deportivo La Coruna a hivatalos Twitter-oldalán közölte, hogy életének 93. évében elhunyt a galíciai csapat egykori mestere, a pályafutása végén a Real Madridot is irányító Arsenio Iglesias – szúrta ki a Marca.

Arsenio Iglesias a galíciai Arteixo városában született 1930 szentestéjén, játékosként a Deportivo La Corunánál nevelkedett, és ott töltötte pályafutása huzamosabb részét, de szerepelt többek között a Sevillában és a Granadában is.

A galíciai szakember pályafutása folyamán több alkalommal is irányította kedvenc csapatát, ezek közül a negyedik, egyben utolsó időszaka (1992–1995) bizonyult a legemlékezetesebbnek. Ekkor állt össze az ún. „Super Depor”, amely az ezredforduló egyik meghatározó spanyol csapatává nőtte ki magát. A La Coruna-i együttes – amelyben akkoriban olyan nevek futballoztak, mint Bebeto, Miroszlav Djukics, Claudio Barragán vagy épp Donato – Iglesias keze alatt kétszer a második, egyszer pedig a harmadik helyen zárt a bajnokságban, míg 1994-ben elhódította a kiváló taktikusként ismert edző egyetlen trófeáját, a Király-kupát.

Iglesias 1995-ben vonult nyugdíjba, de az 1995–96-os idény második felére még beugrott a távozó Jorge Valdano helyére a Real Madrid kispadjára, amellyel a tabella hatodik helyén zárta az évadot, míg a Bajnokok Ligájában a későbbi győztes Juventus ellen búcsúzott a negyeddöntőben.

Arsenio Iglesias 92 évet élt.

 


 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik