Lewandowski duplájával győzte le a Barca a Sociedadot

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.08.21. 21:46
null
Robert Lewandowski megszerezte első gólját tétmérkőzésen a Barcelona színeiben (Fotó: AFP)
Gyors gólváltás és szoros első félidő után a második játékrészben Ansu Fati két gólpassza mellett gólt is szerzett, a születésnapos Robert Lewandowski pedig duplázott az FC Barcelonában, amely 4–1-re legyőzte idegenben a Real Sociedadot a spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 2. fordulójában.

SPANYOL LA LIGA
2. FORDULÓ
Real Sociedad–FC Barcelona 1–4 (1–1)

San Sebastián, Reale Arena. Vezette: José Luis Munuera Montero
REAL SOCIEDAD:Álex Remiro – Elustondo (Gorosabel, 78.), Zubeldia, Le Normand, Munoz – Méndez, Zubimendi, Merino (Karrikaburu, 78.) – David Silva (Turrientes 69.) – Isak (Navarro 69.), Kubo (Cho 69.).Vezetőedző: Imanol Alguacil
BARCELONA: Ter Stegen – Araújo, Christensen, Eric García, Álex Balde (Raphinha 63.) – Pedri, F. de Jong (S. Roberto 83.), Gavi (Kessié 83.) – O. Dembélé (Jordi Alba 71.), Lewandowski, Ferrán Torres (Ansu Fati 63.).Vezetőedző: Xavi
Gólszerző: Isak (6.), ill. Lewandowski (1., 68.), Dembélé (66.), Fati (79.)

A hazaiak rögtön a kezdés után nekirontottak a Barcának, s már néhány másodperc után helyzetbe kerültek, de a katalánok mentés helyett gyors kontrát vezethettek, s Álex Balde bal oldali beadását a 34. születésnapját a mérkőzés napján ünneplő Robert Lewandowski hat méterről, ballal a jobb alsóba lőtte – megszerezve ezzel első gólját a La Ligában.

A katalánok előnye nem tartott sokáig, hiszen öt perccel később Alexander Isak elé került egy megpattanó indítás, melyet Eric García szorításában löbbölt Ter Stegen felett a rövidbe.A folytatásban az FC Barcelona egyre jobban a hazaiak fölé nőtt, de Ferrán Torres lövése nem talált kaput, miközben a túlodalon a vendégek kapusának Mikel Merino és David Silva lövésénél is nagy bravúrral kellett hárítania.A félidő zárásakéntFrenkie de Jong pazar beadását Lewandowski fejelte Álex Remiro kezébe.

A fordulás után a hazaiak egyre kevésbé tudták megnehezíteni a Barca dolgát. Ansu Fati a becserélése után néhány perc alatt két gólpasszal eldöntötte a mérkőzést, hiszen előbb sarokkal szolgálta ki a hosszú sarkot kilövő Ousmane Dembélét, majd két perccel később RobertLewandowskit hozta kihagyhatatlan helyzetbe.

Tíz perccel később AnsuFati végleg eldöntötte a három pont sorsát, amikor Lewandowski készített elé sarokkal, és 12 méterről passzolt a hosszú sarokba.

A hajrában egyre jobban szétesett a Real Sociedad játéka, a Barcelona4–1-re nyert idegenben, s megszerezte első győzelmét az új idényben.

AZ ÁLLÁS
1. Villarreal225–0+56
2. Real Madrid226–2+46
3. Real Betis225–1+46
4. Osasuna224–1+36
5. FC Barcelona2114–1+34
6. Rayo Vallecano2112–0+24
7. Athletic Bilbao2111–0+14
8. Atlético Madrid2113–2+13
9. Valencia2111–10 3
10. Real Sociedad2112–4–23
11. Sevilla2112–3–11
12. Mallorca2111–2–11
13. Espanyol2112–4–21
14. Celta Vigo2113–6–31
15. Valladolid2111–4–31
16. Almeria111–2–10
17. Girona110–1–10
18. Getafe110–3–30
Elche110–3–30
20. Cádiz220–3–30

 

PERCRŐL PERCRE

2. félidő:

VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS! A Barcelona a második félidőben Ansu Fati becserélése után eldöntötte a mérkőzést!

 


 

90+3. perc: már egyik kapu sem forog veszélyben, mezőnyben zajlik a játék. Mindkét fé várja a meccs végét.

84. perc: cserél a Barcelona is, Frenkie de Jongot Sergi Roberto, Gavit Franck Kessié váltotta.

79. perc: GÓÓÓÓL! Fati két gólpassza után betalál! Lewandowski sarokkal tette Fati elé, aki 12 méterről passzolt a hosszú sarokba.

78. perc: ismét cserélnek a hazaiak. Elustondót Gorosabel, Merinót pedig Karrikaburu váltotta.

75. perc: a Sociedad egyre kevesebb veszélyt jelent a katalánok kapujára, de a vendégek sem tudtak veszélyeztetni az elmúlt percekben.

71. perc: Dembélét Jordi Alba váltja a Barcelonában.

69. perc: hármat is cserélt a Sociedad. Navarro Isakot, Turrientes David Silvát, Cho pedig Kubót váltotta.

68. perc: GÓÓÓÓL! Fati passza került az egyedül érkező Lewandowski elé, aki közelről passzolt el Remiro mellett a bal alsóba!

67. perc: Fati pazarul szállt be,gólpassza után majdnem betalált, de gyenge lövését védte Remiro.

66. perc: GÓÓÓÓL! Ansu Fati sarokkal tálalt a bal oldalra átmenő Dembélének, aki ballal lőtte ki a hazai kapu hosszú sarkát!

64. perc: Lewandowski nem találja el igazán jól a labdát egy jobb oldali beadás után, így Remiro könnyedén védett.

63. perc: a mérkőzés első cseréi. A Barcelonánál Ansu Fati Ferrán Torrest, Raphinha pedig Baldét váltotta.

60. perc. Kubo iramodott meg a bal oldalon, de beadásával nem találta meg Isakot, csak Ter Stegent.

57. perc: Merino megint lövésre vállalkozott, melyet Ter Stegen ezúttal is hárított.

55. perc: borzasztó hazai beadást kaparintott meg a tizenhatoson Gavi, de lövését két védő blokkolta, majd Le Normand tudott menteni.

53. perc: Dembélé vállalkozott távolról, lövését szögletre blokkolták a hazaiak, amely nem jelentett veszélyt.

52. perc: ezúttal Silvát buktatja Balde a jobb oldalon. Mendez távoli beadásába nem ér bele senki, de Ter Stegen sem tudja védeni. A játékvezető azonban les miatt érvényteleníti a találatot.

51. perc: Araújo rántotta vissza Kubo Takefusát, ami miatt sárga lapot kapott. A hazaiak a Barcelona térfelének közepéről végezhettek el szabadrúgást, ami nem volt veszélyes Ter Stegen kapujára.

50. perc: egyelőre egyik kapu sem forgott veszélyben a második féldiőben.

FOLYTATÓDOTT A MÉRKŐZÉS! Egyik csapat sem változtatott.

1. félidő:

VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45+2. perc: Frenkie de Jong hajszálpontos jobb oldali beadása Lewandowski fejét találta meg, de a lengyel csatár épp Remiro kezébe bólintott.

45+1. perc: Gavit keresték a társak egy indítással, de megelőzte őt a hazaiak kapusa, Remiro, aki szögletre mentett.

45. perc: két perc a hosszabbítás az első félidőben.

44. perc: jobb oldali hazai támadás után David Silva az alapvonalról kapott remek labdát a társaktól, de 12 méterről leadott lövését kiszedte a bal alsóból Marc-André ter Stegen.

39. perc: Le Normand kap sárga lapot Lewandowski buktatásáért.

Robert Lewandowski megszerezte első gólját tétmérkőzésen a Barcelona színeiben (Fotó: AFP)
Robert Lewandowski megszerezte első gólját tétmérkőzésen a Barcelona színeiben (Fotó: AFP)

37. perc: Dembélé Frenkie de Jonggal végzett el egy szögletvariációt, amely után a francia szélső a kapu elé cselezte magát, de a tizenhatos vonaláról ballal csúnyán mellé/fölélőtt.

35. perc: Eric García mentett szögletre Isak megiramodása után, de a hazaiak jobb oldali szöglete nem volt veszélyes a katalán kapura.

32. perc: az elmúlt percekben a Barcelona egyre ikább mezőnyfölénybe került, de veszélyes helyzetet nem tudott kialakítani.

27. perc: Merino jól lépett el védőjétől és kapott remek labdát, életerős, de középre tartó lövését Ter Stegen kiütötte, majd az ismétlést Kubo lőtte mellé.

24. perc: Dembélé jobb oldali lapos beadását középről, tizenhat méterről Ferrán Torres lőtte nem sokkal mellé.

22. perc: Balde harcolt ki szabadrágást a hazai térfél közepén, majd Dembélé beadását Remiro könnyedén kaparintotta meg.

21. perc: a mérkőzés első sárga lapját Aritz Elustondo kapja.

20. perc: Ousmane Dembélé egy jobb oldali beadással kereste a hosszún Lewandoskit, de a hazai védők fel tudnak szabadítani.

19. perc: David Silva ad nagy labdát a Mikel Merinónak, de a hazai támadó elől mentenek a Barcelona védői.

17. perc: Elustondo a labdával találta fejbe Alejandro Baldét, aki ápolásra szorul

15. perc: Kubo próbálta meg kiugratni Isakot a vendégek tizenhatosánál, de a katalán védők mentenek.

9. perc: Lewandowski tálal Ferrán Torres elé a tizenhatos előtt, a spanyol lövése a védőkön megpattan és szögletre megy, amely viszont nem veszélyes a Real Sociedad kapujára.

6. perc: GÓÓÓL! Nem kellett sokat várni a hazaiak válaszára! Alexander Isak kapott jó labdát a jobbszélen, majd gyönyörűen emelt Ter Stegen mellett a rövidbe Eric García szorításában.

44 másodperc. Mindössze ennyi kellett a Barcelona vezető góljához.

 


 

1. perc: GÓÓÓÓL! Rögtön megszerzi a vezetést a Barcelona! Egy baloldali gyors ellenakció után Balde beadását Robert Lewandowski közelről, ballal lövi a rövidbe.

1. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS! A házigazda Real Sociedad kék-fehér mezben, fehér nadrágban, az FC Barcelona aranyszínű szerelésben lép pályára.

ELŐZMÉNYEK



A nyáron alaposan megerősített FC Barcelona a Rayo Vallecano elleni hazai gól nélküli döntetlennel kezdte a spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 2022–2023-as idényét, míg aktuális vendéglátója, a Real Sociedad a nyitókörben a Cádiz vendégeként nyert 1–0-ra.

A katalánoknak azonban jó előjel, hogy a felek legutóbbi 15 mérkőzéséből 12-t nyertek meg három döntetlen mellett, ráadásul San Sebastiánban legutóbb 2016-ban tudott nyerni a Sociedad.

Xavi azonban ezúttal eltiltás miatt Sergio Busquetsre, valamint Sergino Destre és a nyáron igazolt Jules Koundéra sem számíthatott. Igaz, a házigazda szakvezetője, Imanol Alguacil sem volt könnyű helyzetben, hiszen Carlos Fernándezre, Martín Merquelanzra, Mikel Oyarzabalra, Diego Ricóra és Alex Solára sem számíthatott sérülés miatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik