Real Madrid: Itt egy idény felér hárommal – Odriozola

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.03.28. 17:27
null
Odriozola értékeli Zidane őszinteségét (Fotó: AFP)
A spanyol válogatott Alvaro Odriozola szerint Zinédine Zidane visszatérése a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjára olyan, mintha az együttes nyert volna egy trófeát.

 

Zinédine Zidane tavaly májusban, a sorozatban harmadik Bajnokok Ligája-győzelem után hagyta el a királyi gárdát, de tíz hónappal később, Santiago Solari márciusi menesztése után visszatért a kispadra. Solari előtt, tavaly október végéig Julen Lopetegui irányította a madridi sztárcsapatot.

A Real március 5-én 4–1-re kikapott hazai pályán a holland Ajaxtól a BL nyolcaddöntőjének visszavágóján, és 5–3-as összesítéssel kiesett. A 46 éves francia szakember vezetésével aztán az első bajnoki mérkőzését 2–0-ra megnyerte március 16-án, vasárnap este pedig a sereghajtó Huescát látja vendégül a Santiago Bernabéu Stadionban.

„Zidane visszatérése reményt adott a szurkolóinknak, és mi, játékosok is nagyon boldogok vagyunk – nyilatkozta Odriozola, hozzátéve, az edző már vele is elbeszélgetett a játékának erősségeiről és gyengébb pontjairól. – Zizou mindig elmondja az igazságot, a futballisták pedig értékelik az ilyen típusú őszinteséget.”

A Real 28 forduló után harmadik a spanyol bajnokságban, és 12 ponttal van lemaradva a címvédő és listavezető FC Barcelonától, így kicsi az esélye arra, hogy az idén trófeát nyerjen. A Király-kupából az elődöntőben esett ki, legyőzője az ősi rivális Barcelona volt.

„Hullámvasúthoz hasonló ez az idény, de nagyon fontos, hogy önkritikusak legyünk, és jó leckének fogjuk fel – jelentette ki Odriozola, aki tavaly júliusban szerződött a fővárosba a Real Sociedadtól. – A Real Madridnál játékosként nagyon sokat tanulsz, itt egy idény felér három másikkal, a hetek pedig hónapoknak tűnnek.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik