El Clásico: ezért nem közvetítik Angliában a Barca–Realt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.13. 07:21
A Spanyol Labdarúgóliga (LFP) döntése értelmében december 3-án, szombaton 16.15 órától rendezik meg a szezon első el Clásicóját, a Barcelona–Real Madrid rangadót a Camp Nouban. Ennek a kezdési időpontnak Angliában egészen biztosan nem örülnek…

Az angol Labdarúgó-szövetség (FA), a Premier League és a televíziós társaságok megállapodása szerint a szigetországban évek óta nem közvetítenek élő futballmérkőzést szombat 14.45 és 17.15 óra között, annak érdekében, hogy minél többen tekintsék meg a találkozókat a helyszínen. (Nem véletlen, hogy a legtöbb angol meccsre szombat 16 órától – helyi idő szerint 15 órától – kerül sor.)a szigetországban évek óta nem közvetítenek élő futballmérkőzést szombat 14.45 és 17.15 óra között, annak érdekében, hogy minél többen tekintsék meg a találkozókat a helyszínen. (Nem véletlen, hogy a legtöbb angol meccsre szombat 16 órától – helyi idő szerint 15 órától – kerül sor.)

Az el Clásico délutáni megrendezése tehát azt jelenti, hogy a Barcelona–Real Madrid rangadó első félidejéről Angliában biztosan lemaradnak a nézők.

„Három időpont között mérlegeltünk, amikor kijelöltük a mérkőzés kezdési időpontját. A 18 órás kezdés az ázsiai piac szempontjából túl késő, míg a 13 órás az amerikai miatt túl korai” – indokolta meg Javier Tebas, az LFP elnöke, hogy miért 16.15 órára tűzték ki a meccset.

„Ezekkel a kezdési időpontokkal több mint kétszeresére növeltük a bevételeinket” – magyarázta az elöljáró, hogy az utóbbi években minek köszönhető, hogy Spanyolországban is rendszeressé váltak a délutáni mérkőzések.

A decemberi el Clásicót világszerte több mint 100 országban közvetítik majd élőben – Angliában nem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik