Real Madrid: Del Bosque visszatér? A kapitány válaszolt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.17. 18:41
A spanyol válogatott szövetségi kapitánya, Vicente del Bosque visszautasított minden feltételezést, hogy visszatérne a Real Madrid kispadjára. Mint ismert, a szakember szerződése a franciaországi Európa-bajnokság végéig szól.

A királyi gárdával két BL-t, európai Szuperkupát, Interkontinentális Kupát és két bajnoki címet szerző 65 éves szakember egy online chaten válaszolt az olvasók kérdéseire, többek között arra is, hogy visszatér-e valaha az együttes kispadjára.

„A jelenlegi körülmények között ez lehetetlen, mert edzőként elértem az utolsó kilométeremet” – szögezte le Del Bosque.

A spanyol válogatottal vb-t és Eb-t nyerő kapitányt az öltöző „egyben tartásáról” is faggatták.

„Ismerjük a különlegességét annak, hogy az öltözőben huszonhárom játékos van, amely közül csak tizenegy kap lehetőséget, ez pedig problémákat okozhat” – felelte Del Bosque, de hozzátette, hogy mindenki, aki a spanyol válogatotthoz érkezik, az ország sikeréért küzd.

Del Bosque arról is beszélt, mit él át a kispadon, és hogy játékosként nem gondolta volna, hogy felnőttcsapat edzője lesz.

„Ideges leszek a kispadon. Próbálok nyugodt maradni, mert egy feldúlt edző nem a megfelelő döntéseket hozza meg – mondta. – Amikor játékosként visszavonultam, soha nem gondoltam volna, hogy felnőtt csapat edzője leszek. Úgy hittem, hogy az utánpótlásban helyezkedem el, de 1999-ben átvettem a Real első keretét, és megváltozott a véleményem. Nagyon szerencsés vagyok, hogy a spanyol válogatottnál és a Real Madridnál is nagyszerű játékosokkal dolgozhattam együtt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik