Real Madrid: „CR mindenki felett, csak az ő helye biztos”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.22. 19:38
null
Cristiano Ronaldo szerdán átadhatja Raúl rekordját a múltnak (Fotó: Action Images)
Rafa Benítez, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid vezetőedzője elmondta, csak Cristiano Ronaldo helye biztos a csapatban, mivel ő egy szinttel a többiek felett helyezkedik el.

 

Benítez az Athletic Bilbao elleni szerdai meccs előtt tartott sajtótájékoztatót, amelyen szóba jött Gareth Bale szerepe és az együttes rotációja is.

„Beszéltem Bale-lel angolul, és megérti, hogy versenyképesnek kell lennie. Ez egy különleges csapat. Tudják, hogy Cristiano szerez 60 gólt egy szezonban, és ez bónusz. Amikor őt a kosárlabdázó Pau Gasolhoz hasonlítottam, úgy értettem, hogy van egy nagyszerű csapat és egy olyan játékos, aki a különbséget képes jelenteni a gárda számára” – nyilatkozta Rafa Benítez.

„Cristiano futotta a legtöbbet az Espanyol ellen. El fog fáradni, ha nem figyelünk rá. Most rendben van. Itt csak egy vitathatatlan játékos van, és ez Cristiano, a többiek jó futballisták.”

A portugál klasszis jelenleg 321 találatnál jár a királyi gárda szerelésében, így már csak kettővel van lemaradva a madridi örökranglista első helyén álló Raúltól – igaz, Ronaldónak 305 mérkőzésen jött össze a 321 gólt, Raúlnak 741-gyen a 323.

Benítezt viszont elmondása szerint sem a portugál rekordja, sem Keylor Navas góltalansági sorozata nem foglalkoztatja.

„Győzni akarok. Nem vagyok megszállottja annak, hogy ne kapjunk gólt. Ha nem kapunk, akkor boldog leszek, ha Cristiano öt gólt szerez, akkor is boldog leszek – mondta Benítez, akit védőjéről is faggattak. – Sergio Ramos? Nincs százszázalékos állapotban, beszéltem vele a reggel, és nem vagyok biztos benne, hogy rendbe jön a meccsig.”

SPANYOL LA LIGA
5. FORDULÓ

20.00: Celta Vigo–Barcelona (Tv: Sport1)
20.00: Levante–Eibar
20.00: Rayo Vallecano–Sporting Gijón
21.00: Athletic Bilbao–Real Madrid (Tv: Sport2)
22.00: Las Palmas–Sevilla (Tv: Sport1)
22.00: Málaga–Villarreal

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik