Barcelona: az elnök szerint csorba esett a klub hírnevén

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.04. 07:15
Josep Maria Bartomeu, a spanyol élvonalbeli FC Barcelona elnöke egy interjúban elmondta, az elmúlt egy évben történtek miatt csorba esett a katalán klub hírnevén.

„Nagyon sokat tanultunk az elmúlt esztendőben – idézi az El Mundo Deportivo Bartomeut, a Barcelona előző idényben kinevezett elnökét. – Rengeteg esemény történt, ami nem mondható pozitívnak, de valahol ez is jó, mert ebből kiderült számunkra, mit kell tennünk a jövőben. Nem hiszem, hogy a futball világában megrendült volna a pozíciónk. Bármely csapattal előfordulhat, hogy trófea nélkül marad egy idényben. Ilyen a foci. Ugyanakkor bizonyos történések miatt csorba esett a klub hírnevén. Gondolok itt az átigazolási tilalomra, a Neymar-ügyre… Tán ezek miatt romlott az imázsunk.”Bartomeut, a Barcelona előző idényben kinevezett elnökét. – Rengeteg esemény történt, ami nem mondható pozitívnak, de valahol ez is jó, mert ebből kiderült számunkra, mit kell tennünk a jövőben. Nem hiszem, hogy a futball világában megrendült volna a pozíciónk. Bármely csapattal előfordulhat, hogy trófea nélkül marad egy idényben. Ilyen a foci. Ugyanakkor bizonyos történések miatt csorba esett a klub hírnevén. Gondolok itt az átigazolási tilalomra, a Neymar-ügyre… Tán ezek miatt romlott az imázsunk.”

Mint ismert, az előző idényben a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) felfüggesztette a Barcelona átigazolási jogát külföldi fiatal játékosok szabálytalan szerződtetése miatt, ám végül a döntést később felfüggesztette a szövetség. Nagy port kavart a brazil Neymar átigazolási is nemrég. A vádak szerint a katalán együttes nem a transzfer teljes költségét jelentette be a hatóságoknak. Emiatt Sandro Rosell, a klub korábbi elnöke lemondott posztjáról az előző évad során.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik