Spanyolország: újabb saját nevelés tért vissza a Bilbaóhoz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.04. 13:23
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Athletic Bilbao bejelentette az Osasuna támadója, Kike Sola szerződtetését. A 27 esztendős csatár négymillió euróért váltott klubot, és 2018 nyaráig kötelezte el magát a baszkokhoz.

Sola szerződtetésével sem szakít hagyományain a Bilbao, hiszen keretét továbbra is csak saját nevelésű játékosok alkotják. A mögöttünk hagyott szezonban 31 spanyol bajnokin kilenc gólt szerző támadó 1998 és 2003 között pallérozódott az Athletic utánpótlásbázisán, ezt követően az Osasusánál nyolc idényt húzott le, de kölcsönben szerepelt a Numanciában és a Levadiakoszban is.Sola szerződtetésével sem szakít hagyományain a Bilbao, hiszen keretét továbbra is csak saját nevelésű játékosok alkotják. A mögöttünk hagyott szezonban 31 spanyol bajnokin kilenc gólt szerző támadó 1998 és 2003 között pallérozódott az Athletic utánpótlásbázisán, ezt követően az Osasusánál nyolc idényt húzott le, de kölcsönben szerepelt a Numanciában és a Levadiakoszban is.

A pamplonai együttes rögvest el is költötte a csatárért kapott pénzt, amelyhez még „hozzácsapott” egymilliót, így ötmillió euróért szerződtette az élvonalba feljutott Villarreal balhátvédjét, Joan Oriolt. A 26 esztendős futballista a 2012–2013-as idényben 24 tétmérkőzésen ölthette magára a „sárga tengeralattjáró” szerelését, és két gólpasszt jegyzett. Oriol öt idényt követően távozott a Villarrealtól, az Osasunánál hároméves szerződést írt alá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik