Schuster szerint Robben és Robinho beállítása volt a siker kulcsa

Vágólapra másolva!
2007.09.28. 14:06
Arjen Robben és Robinho beállítása változtatta meg a mérkőzés képét – mondta a Real Madrid vezetőedzője, Bernd Schuster, miután csapata szerda este bajnoki mérkőzésen 2-0-s győzelmet aratott a Real Betis ellen a Bernabeu-stadionban. A királyi gárda ezzel a sikerrel visszatért a tabella élére.
Raúl (balra) és Robinho egyaránt főszereplő volt a Betis elleni bajnoki mérkőzésen
REUTERS/Andrea Comas
Raúl (balra) és Robinho egyaránt főszereplő volt a Betis elleni bajnoki mérkőzésen
Raúl (balra) és Robinho egyaránt főszereplő volt a Betis elleni bajnoki mérkőzésen
REUTERS/Andrea Comas
Raúl (balra) és Robinho egyaránt főszereplő volt a Betis elleni bajnoki mérkőzésen

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Túlságosan lassúnak, körülményesnek találta csapata játékát Bernd Schuster, a Real Madrid német vezetőedzője, ezért döntött úgy, hogy kettős cserét hajt végre az 59. és a 60. perc között.

Először Higuaínt hozta le, és állította a helyére a brazil Robinhót, majd a másik argentint, Javier Saviolát is lecserélte, és Arjen Robbennek szavazott bizalmat.

A 66. percben előbb Raúl kiharcolt egy büntetőt, amelyet saját maga értékesített (1-0), majd a 84. percben a Wesley Sneijder helyén a 79. percben pályára lépő Julio Baptista lőtt egy pazar gólt, eldöntve ezzel a három pont sorsát (2-0).

„Nagyon fontos pillanat volt Robben és Robinho pályára lépése – nyilatkozta a lefújás után Bernd Schuster. – Ezután gyorsabb lett a játékunk, és több élet volt bennünk, így sikerült megnyerni a meccset.”

„Az egy-egy elleni párharcokban nyújtott teljesítménytől változott meg minden
– folytatta a német szakember. – Ezekre a változtatásokra szükségünk volt, mert a hatvanadik percre már nagyon lelassultunk.”

A két gólról szólva Schuster megjegyezte: Raúl csapatkapitányként saját hatáskörben dönthetett arról, hogy ő végzi el a saját maga által kiharcolt büntetőt.

Julio Baptistáról a tréner annyit mondott: örül annak, hogy jól játszott és gólt szerzett. Hozzátette: a jövőben több lehetőséget kap majd, hogy bizonyíthasson.

„Az edző lépésről lépésre kezd el bízni bennem – fogalmazott a brazil Baptista. – Minden játékosnak megvan, meglesz a lehetősége ebben a szezonban, és nagyon fontos, hogy az ember megragadja az alkalmat.”

„Nagyon örülök, hogy betaláltam egy olyan meccsen, amely nagyon nehéz volt a csapatnak – folytatta Baptista. – Az a fontos, hogy az ember tudja, hogyan lehet átvészelni a nehéz időszakokat, mert ha erre képes vagy, akkor hamarosan jönnek majd a jobb napok.”

LABDARÚGÁS, SPANYOL ELSŐ OSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG (LA LIGA)

5. FORDULÓ:
REAL MADRID – REAL BETIS 2-0 (0-0)
Madrid, Santiago Bernabeu Stadion, vezette: Pérez Lasa.
REAL MADRID: Casillas – Miguel Torres, Cannavaro, Sergio Ramos, Heinze – Diarra, Guti, Sneijder (Julio Baptista, 79.), Higuain (Robinho, 59.) – Saviola (Robben, 60.), Raúl.
BETIS: Ricardo – Melli, Juanito, Rivas, Vega – Odonkor (Xisco, 72.), Juande, M. Gonzalez (Caffa, 85.), Somoza, Sobis – Edu.
Gólszerzők: Raúl (66. – 11-esből), Julio Baptista (84.)

VIDEÓ – A REAL MADRID–REAL BETIS MÉRKŐZÉS (2-0) ÖSSZEFOGLALÓJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik