Győzelmük után még a bajnoki címről is álmodozhatnak Villáék

Vágólapra másolva!
2007.04.29. 00:31
Kétgólos győzelmet aratott a Valencia a spanyol labdarúgó-bajnokság élvonalában (La Liga) Recreativo Huelva ellen. A 2-0-s végeredménnyel zárult találkozó hőse a két gólt szerző Joaquín volt. Győzelmével a hazai csapat negyedik helyen mindössze három ponttal van lemaradva az éllovas Barcelonától.
Joaquin (balra) és Silva öröme
Joaquin (balra) és Silva öröme
Joaquin (balra) és Silva öröme
Joaquin (balra) és Silva öröme
A Bajnokok Ligája indulást jelentő negyedik helyre hajt a Valencia, vagy a bajnoki címre…

A spanyol bajnokság harminckettedik fordulójában Quique Sánchez Flores alakulata az idény meglepetéscsapatát, a Recreativo Huelvát fogadta, és Joaquín két remekbe szabott találatával le is győzte.

Rögtön a mérkőzés elején megszerezhette volna a vezetést a Valencia: Silva lövése után azonban csak a hálótartó vasat találta el, a kaput nem.

A nyolcadik percben aztán meghűlt a vér a Mestallába kilátogató hazai szurkolók ereiben. Sinama Pongolle került helyzetbe a kapu közelében, ám nem csak a rosszul kimozduló Butelle mellett, hanem a kapu fölött is ellőtte a labdát.

Az első tíz perc rohamai után azonban érthetetlenül leült a mérkőzés, pedig esetleges vendégsiker esetén a Recre is merhetett volna álmodni, már ami a nemzetközi (akár még a BL) szereplést illeti.

A félidő hátralévő részében többet birtokolta a labdát a Valencia, ám az igazi nagy gólhelyzetek mindkét oldalon elmaradtak. Érdekes adat, hogy ebben a játékrészben a csapatok összesen egyszer találták el a kapu érvényes felületét.

A szünet után egy motiváltabb Valencia érkezett a pályára, aminek hamar meg is lett az eredménye. A hatvanegyedik percben Villa cselezett a jobb oldalon visszafelé, majd remek ütemben a bemozduló Joaquín elé tálalt, akinek lövése Lopez Vallejo lábai között utat talált a kapuba.

Alig három perccel később végleg eldőlt a három pont sorsa: ezúttal Silva tört be a tizenhatoson belülre, majd a keresztbeívelt labdájára ismét Joaquín érkezett. A támadó ugyanonnan, ahonnan az első gólt szerezte, megszerezte a másodikat is, ezúttal egy gyönyörű kapáslövéssel.

Értékes győzelemet aratott a Valencia, hisz a Bajnokok Ligája indulást jelentő negyedik helyre hajt, vagy a bajnoki címre…

LA LIGA

32. FORDULÓ
VALENCIA-RECREATIVO HUELVA 2-0 (Joaquín 61., 63.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik