A katalánok tagadják, hogy Ronaldinhónak mononukleozisa lenne

Vágólapra másolva!
2007.04.18. 13:27
Ronaldinho-ügyben közleményt adott ki a brazil játékos klubja, a spanyol Barcelona, amelyben cáfolta azon spanyol híreket, amelyek arról szóltak, hogy a támadó-középpályás nem mandula-gyulladása, hanem mononukleozis miatt nem állhat rendelkezésre. A Barca klubvezetősége megnyugtatta a katalánok híveit, illetve a játékos rajongóit, hogy az érintett egyáltalán nem szenved olyan betegségben, mint arról hírt adtak. A brazil játékosnak mandula-gyulladása volt, de múlt pénteken már edzett is.
Milánóban, Ronaldo mellett újulhat meg
Milánóban, Ronaldo mellett újulhat meg
Milánóban, Ronaldo mellett újulhat meg
Milánóban, Ronaldo mellett újulhat meg
A szezon egyik legfoglalkoztatottabb Barca-játékosa a betegség és az antibiotikumok hatására azonban legyengült, fizikailag el van maradva önmagához képest, így a csapat hétvégén nélküle verte a Mallorcát a Nou Campban.

Szerda este a Getafe ellen a Spanyol Kupa elődöntőjének első mérkőzésén van jelenése a gránátvörös-kékeknek, még Ronaldinho nélkül. A Barca által kiadott közlemény szerint azonban a hétvégi bajnokin, a Villarreal ellen már bevethető állapotban lesz a brazil.

Mindeközben egyre több hír lát napvilágot Olaszországban és Spanyolországban is, amely Ronaldinho esetleges nyári távozásáról szól.

A legintenzívebb és legaktívabb érdeklődő a brazil esetében az olasz AC Milan, amely több légiós tudhat soraiban a dél-amerikai országból. Ronaldinho honfitársai közül a piros-feketéket erősíti Ronaldo, Kaká, Cafu, Oliveira, Serginho és Dida.

A Madridból szezon közben Milánóba költöző Fenomén biztos abban, hogy válogatottbeli csapattársa a nyáron követi őt, erről a spanyol Marca hétvégi számában beszétl.

Mi az a mononulkeozis?

A mononulkeozis infectiosa az Ebstein- Barr vírus által okozott, lázzal, torokgyulladással, nyirokcsomó duzzanattal járó megbetegedés. A vírus a herpesz vírusok családjába tartozik. A mononucleosis általában jóindulatú, magától gyógyuló betegség, a heveny szak kb. 2 hét alatt lezajlik. A teljes felépülés (rekonvaleszcencia) azonban akár 1-2 hónapig is eltarthat. Szövődményként előfordulhat bakteriális felülfertőződés (szuperinfekció), és csak ekkor indokolt antibakteriális kezelést adni.
Az AC Milan elnöke, Silvio Berlusconi a nyári átigazolási piac slágerére százmillió eurót sem sajnálna! Amint azt a Gazzettának adott nyilatkozatában meg is erősített.

Ronaldinhót 2010-ig élő szerződés köti a Barcelonához, kivásárlási árát korábban 150 millió euróban szabta meg Joan Laporta, a katalánok klubelnöke.

A brazil szezonja azonban igen felemásra sikerült, láthatóan nem érzi jól magát a bőrében, talán egy környezetváltás segítene rajta. A közelmúltban Rondalinho testvére, egyben ügynöke Milánóban járt, ahol tárgyalt is a piros-feketék klubvezetőivel. Utóbbiak erről akkor úgy fogalmaztak: részükről nincs aktuálisa a Ronaldinho-kérdésnek, hiszen a játékosnak élő szerződése van, nem akar váltani. Persze, biztosat nem lehet tudni, és ők azért résen vannak…

Olyannyira, hogy Berlusconi konkrétan 60 millió eurós kivásárlási árról beszél, illetve évi tízmilliós fizetésről. Szerinte amennyiben a játékos eldönti, hogy távozik és a katalánok is az eladás mellett döntenek, abszolút nyerő pozícióban vannak a milánóiak.

Spanyol Kupa-menetrend

A Spanyol Kupába szerda este 21.00 órai kezdettel a Barcelona a Getafét fogadja, míg csütörtökön ugyanebben az időpontban a Sevilla La Corunába, a Deportivóhoz látogat.
Ronaldinho 2003 nyarán igazolt a PSG-től a Barcelonába, ahol immár a negyedik idényét húzza le. Időközben két bajnoki címmel lett gazdagabb, továbbá évi nyolcmillió euróval, amely csak a klubtól kapott fizetése. Miután reklámszerződéseiből ennek dupláját még hozzáteheti, jelenleg ő a világ legjobban kereső labdarúgója.

A 27 éves középpályás évi nyolcmilliós gázsijával - valamint az ahhoz járuló 16 milliós reklámszerződéseivel - már jelenleg is a világ legjobban kereső labdarúgója.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik