Deco: Ne írjuk le a királyi gárdát a bajnoki címért folyó versenyben

Vágólapra másolva!
2007.04.06. 11:55
A spanyol bajnokság leginkább a Barcelona és a Sevilla versenyfutásáról szól ebben az idényben, de a katalánok középpályása szerint érdemes figyelni a harmadik helyezettre is, hiszen Capello csapata bőven „látótávolságon belül van” hozzájuk képest. Deco duzzad az önbizalomtól a zaragozai vendégjáték előtt, és sajnálja, hogy csak a televízióból kísérheti figyelemmel a BL végjátékát.
Deco szerint messze még a spanyol bajnokság vége
Deco szerint messze még a spanyol bajnokság vége
Deco szerint messze még a spanyol bajnokság vége
Deco szerint messze még a spanyol bajnokság vége

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Saját bevallása szerint a portugál válogatott középpályás is alig hisz a szemének, amikor ránéz a spanyol bajnoki tabellára, ahol a két sztárklub, a Barcelona és a Real Madrid között csupán öt pont a különbség.

„A játékuk nem szemkápráztató, de el kell ismerni még mindig tartják velünk a lépést a bajnoki címért folyó versenyben.

A madridiaknak akárcsak nekünk komoly tradícióik vannak és kiváló játékosállománnyal is rendelkeznek. Nagy előnyünk azonban, hogy mi a saját kezünkben tartjuk a sorsunkat, csak rajtunk múlik, hogy tudjuk-e tartani a különbséget.”

A Barca a hétvégén az aragóniai székvárosba látogat, ahol nem leányálom a szereplés még a katalánok számára sem.

Deco kitért a Real Zaragoza elleni idegenbeli bajnokira is:
„Nekünk mindig is jól ment a Zaragoza ellen. Nagyszerű együttes, de ismerjük őket, ebben a szezonban már vertük meg őket idegenben, méghozzá a kupában.”

Bizony nem sokan hittek abban, hogy a gránátvörös-kékek fel tudnak állni a Copa del Rey negyeddöntőjében a hazai vereség után. A bravúr sikerült, s ebből erőt meríthetnek a katalánok.

„A Zaragozának nincs igazán gyenge pontja, nagyon egységesek, és szó sincs arról, hogy könnyű lenne a dolgunk velük szemben. Azonban harminc pontot gyűjthetünk be a bajnokság hátralévő részében, s minden mérkőzéshez úgy kell hozzáállnunk, mintha az döntene a bajnoki elsőségről.”

Decótól azt is megkérdezték, milyen érzés a Bajnokok Ligáját a televízióból átélnie.

„Nos, igen, keserű a szánk íze, mivel immár csak kívülről szemlélhetjük a történéseket. Ám a dolog másik oldala, hogy emiatt megkettőzött erővel küzdünk a spanyol pontvadászatban, és alig várjuk, hogy újra a BL-ben bizonyíthassunk.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik