Idegenben nyert a Capello-csapat, Robinho gólja döntött

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2007.04.01. 20:57
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 28.fordulójában a Real Madrid Vigóban verte a házigazda Celta csapatát, minimális különbséggel. Fabio Capello együttese így visszavágott az ősszel, hazai pályán elszenvedett vereségért. Az akkori találkozó ugyancsak 2-1-re végződött, azóta viszont nagyot változott a világ: a madridiak a dobogós helyekért harcolnak, a vigóiak a kiesés elől menekülnek.
Robinho (jobbra) fejese három pontot ért a Real Madridnak Vigóban
Reuters
Robinho (jobbra) fejese három pontot ért a Real Madridnak Vigóban
Robinho (jobbra) fejese három pontot ért a Real Madridnak Vigóban
Reuters
Robinho (jobbra) fejese három pontot ért a Real Madridnak Vigóban

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Nem hozott túl nagy iramot és magas színvonalat a mérkőzés első része, így üdítő jelent volt, amikor a 26. percben Ruud van Nistelrooy ígéretes helyzetbe került. A kapujából kifutó hazai kapus, Pinto azonban nem testtel dobta magát a holland csatár útjába, hanem védő módjára becsúszva próbált szerelni, nem jött össze neki. A hálóőr sárga lapot, a vendégek tizenegyest kaptak.

A büntetőt a sértett értékesítette, Van Nistelrooy a kapust becsapva lőtt a kapu bal oldalába.

A következő percben Casillas védett bravúrral, majd Ángel esett el Helguera láttán, de a játékvezető műesést látott, így szabadrúgással jöhettek a vendégek.

A 34. percben tovább növelhette volna előnyét a Real, ám egy ajándékba kapott labdát Van Nistelrooy már az idő rövidsége miatt nem tudott jól meglőni, míg az ismétlést Higuaín totojázta el.

A szünet előtt egyenlítettek a kapott gól után erőre kapó hazaiak: Nené pazar, háta mögött bal belsővel elhúzott passzát követően a négy védő közül keresztbe kilépő, így ziccerbe kerülő Ángel 12 méterről emelte a labdát Casillas hálójába.

A második félidő színvonalasabb játékot, de kevés igazi nagy lehetőséget hozott. A Vigo a hajrában azonban rátett egy lapáttal, fokozta a nyomást és már annyira érett a második találatuk, hogy a futball íratlan törvényei váltak valóra, amikor szinte kötelezően az ellenfél szerzett újabb találatot.

Egy jobboldali lapos beadásra Pinto kapus még leért ugyan és belepaskolt a labdába, ám az éppen az üresen álló Robinho felé tartott és a brazil csereember öt méterről szép ívben küldte a labdát a hazai kapu bal oldalába.

A kiegyenlített mérkőzésen a döntetlen inkább megfelelt volna a játék összképének, de büntetlenül nem lehet annyi helyzet elpuskázni, mint tette azt a Vigo a hajrában, az akkor már szintén kitámadó, így kinyíló madridi védelemmel szemben. Igaz, a királyi védelem ezzel a kinyílással nemcsak a hajrában állt hadilábon…

Az utolsó pillanatokban a Raúl lecserélése után már kapitányi karszalaggal futballozó Guti piros lapja jelentette a témát: a középpályás röpke egy perc alatt szedett össze két teljesen felesleges sárga lapot.

A 15. győzelmét aratta a Real a bajnokságban, a kilencediket idegenben, utóbbi mutatóban magasan listavezetők.
A Celta viszont 12. vereségét szenvedte el, a hetediket Vigóban, ahol változatlanul csak egyszer tudtak nyerni, pedig már 14-szer megpróbálhatták.

LA LIGA, SPANYOL ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG:

28. FORDULÓ:
Celta Vigo - Real Madrid 1-2 (Ángel 45., ill. Van Nistelrooy 27. – 11-esből, Robinho 83.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik