Gólt nem lőtt, de Van Bronckhorst volt a nyerőember

KRASZ EMILKRASZ EMIL
Vágólapra másolva!
2007.01.28. 21:25
a bajnoki címvédő Barcelona hazai pályán két góllal bizonyult jobbnak a Celta Vigo együttesénél. A katalánok őrzik egypontos előnyüket a fordulóban ugyancsak három pontot begyűjtő Sevilla előtt, míg a szombaton a Villarreal otthonában 1-0-ra kikapó, harmadik Real Madridtól négy ponttal megléptek.
Ronaldinhót ünnepli Van Bronckhorst
Reuters
Ronaldinhót ünnepli Van Bronckhorst
Ronaldinhót ünnepli Van Bronckhorst
Reuters
Ronaldinhót ünnepli Van Bronckhorst

La Liga:

20. forduló:
Barcelona – Celta Vigo 3-1 (Saviola 34., Ronaldinho 78 – 11-esből, Giuly 86., ill. Nene 67 – 11-esből)

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Komoly helyzetek nélküli, kiegyenlített mezőnyjátékot hozott az első félidő, amelyben a vendégek lelkes, sokmozgásos játékukkal próbálták ellensúlyozni a házigazdák technikai és taktikai fölényét.

A vendégek elképzelése egészen a 34. percig jól működött, akkor azonban az egész mérkőzésen ellenállhatatlan Van Bronckhorst remekül centerezett balról, középen Saviola üresen maradt és a pöttöm argentin támadó az ötösről jó ütemben felugorva fejjel nem hibázott.

A második félidőben a vendégek feljebb merészkedtek egygólos hátrányuk ledolgozása végett, amelynek egy ajándékba kapott tizenegyes lett a vége.

Egy vigói, név szerint Ángel tört be a hazai tizenhatoson belülre Van Bronckhorst szorításában, a védő becsúszva készült szerelni, amikor érkezett keresztezni nagy lendülettel Olaguer és irgalmatlan nagyot rúgott saját, földön csúszó csapattársába. A vendégjátékos, érezve a lehetőséget, szép ívben repült, a játékvezető pedig habozás nélkül a büntetőpontra mutatott!

A tizenegyest Nene váltotta gólra, de a vendégek ez után már nem strapálták magukat, a döntetlen és az érte járó egy pont nekik éppen megfelelt volna, ám erre a hajrában igencsak ráfáztak.

A 77. percben Ronaldinho remek ütemű passzal ugratta ki a leshatáron(!) helyezkedő Van Bronckhorstot, aki egy csel után betörni készült a vigói tizenhatoson belülre, de oda már csak repülve érkezett egy keresztezni érkező vendégvédő láttán.

A játékvezető „visszaadta” a katalánoknak a tizenegyest, hiába reklamáltak a vendégek. Pedig igazuk volt: a holland szélső jócskán a tizenhatoson kívül állt, ráadásul nem is bántották.

Ez a legkevésbé sem zavarta Ronaldinhót, aki nagy erővel a kapu jobb oldalába vágta a labdát, eldöntve ezzel tulajdonképpen a találkozót. A brazil irányító 13. bajnoki gólját lőtte a szezonban.

A lefújás előtti percekben más választásuk nem lévén kitámadtak a vendégek – Valdés védett nagyot Nunez lövésénél -, de a 86. percben Giuly egy gyors, egyérintős kontra végén ziccerben léphetett ki a félpályáról, majd egy testcsel után 14 méterről kötényt adott a kapujából kifutó Pintónak, kialakítva ezzel a 3-1-es végeredményt.

Tizenkettedszer nyert a Barcelona a szezonban, nyolcadszor pályaválasztóként, a Celta Vigo kilencedszer kapott ki, negyedszer vendégként.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik